Τα Σκόπια εμφανίστηκαν ως Μακεδονία στο Euro-2020-Καταγγείλτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

599
συμφωνία των Πρεσπών

H απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία μαζί με το κράτος των Σκοπίων ανέλαβε υπό τη προστασία του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, άρχισε ήδη να δημιουργεί τετελεσμένα υπέρ των Σκοπιανών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία και κάθε κενό της για να εκφράσουν τον αλυτρωτισμό τους και να προκαλέσουν τον ελληνικό λαό.

Η εθνική ομάδα του γειτονικού κράτους εμφανίστηκε στο EURO 2020 με τις φανέλες των παικτών να γράφουν «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας», γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμη και την διάτρητη συμφωνία, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάρισε στους Σκοπιανούς.

Οι παραχαράκτες της ελληνικής Ιστορίας προκάλεσαν και μέσα στα όρια του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στις εξέδρες του σταδίου στο Βουκουρέστι, όπου διεξήγετο  ο ποδοσφαιρικός αγώνας, με τον ήλιο της Βεργίνας στις μπλούζες τους και κρατώντας κασκόλ που ανέγραφαν τη λέξη «Μακεδονία». Αυτή ήταν η… επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα στον δρόμο της οποίας συνέχισε να κινείται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναπτύσσοντας ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ζάεφ και την παρέα του. Η προκλητική στάση των Σκοπιανών, οι οποίοι αγνόησαν επιδεικτικά τις ελληνικές ικεσίες  και δεν υπολόγισαν ούτε την άτονη διαμαρτυρία του ελληνικού υπ. Εξωτερικών και την επιστολή που για τα μάτια του κόσμου έστειλε ο Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του των Σκοπίων, δείχνει πώς έχει αποφασίσει να πορευτεί η γειτονική χώρα. Κυρίως όμως επιβεβαιώνει ότι η περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να «λειτουργήσει» και γι’ αυτό αναδεικνύεται άλλη μια φορά η ανάγκη άμεσης καταγγελίας της. Το αφήγημα των «προθύμων», τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι με τη συμφωνία αρχίζει μια νέα εποχή και ότι παύει η αυθαιρεσία των Σκοπιανών, έχει χάσει από χθες και το τελευταίο του έρεισμα.

Η απάντηση του «Μακεδόνα» Αλβανού Υπ. Εξωτερικών, Ν. Οσμάνι, στην ελληνική διαμαρτυρία ήταν άκρως προκλητική, καθώς υποστήριξε: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Μητρώο ως Ένωση που δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ζήτημα της ονομασίας Μακεδονία αφορά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Εφόσον, λοιπόν, δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα, η FF Μacedonia δεν έχει καμία υποχρέωση προσαρμογής βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών»!!!

Το πρόσχημα που επικαλείται ο κ. Οσμάνι δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι Σκοπιανοί όχι μόνο δεν πρόκειται να δείξουν καμιά «καλή πίστη», όπως αφελώς θεωρούν κάποιοι στην Αθήνα, αλλά θα συνεχίσουν να αξιοποιούν στα έπακρο τις διάφορες αφορμές ώστε να μετατρέψουν κάθε «παράθυρο» της συμφωνίας (αυτό και όσα άλλα υπάρχουν) σε… πόρτα. Κι αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί επιβεβαιώνοντας ότι η συμφωνία ήταν προβληματική από την αρχή, όσο κι αν τώρα οι αρχιτέκτονές της, διαρρηγνύουν με θράσος τα ιμάτιά τους για την «αθέτησή» της από τους Σκοπιανούς…

 

Είναι πάντως χαρακτηριστικό και εκτός από την UEFA, οι ΗΠΑ και η ΕΕ κάνουν τη πάπια απέναντι στην πρόκληση των Σκοπίων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε καν αναφέρθηκε στην αυθαιρεσία των Σκοπίων από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.

 

Γιατί αυτή η αδιαφορία; Είναι δευτερεύον το ζήτημα;  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας