Τα «παπαγαλάκια» της ΕΦ.ΣΥΝ., η ΛΑ.Ε και η Χριστιανική Δημοκρατία

3852
παπαγαλάκια

Υπάρχουν πολλά «παπαγαλάκια» που υπηρετούν και κάνουν τις βρόμικες δουλειές στα Μέσα Ενημέρωσης για λογαριασμό του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ.

«Παπαγαλάκια», όμως, σαν αυτά που δουλεύουν στην Εφημερίδα των Συντακτών (ΕΦ.ΣΥΝ.) – και αναφερόμαστε σε λίγους από τους συντάκτες της – τα οποία έχουν αναλάβει όχι απλώς το θεάρεστο έργο της υμνολογίας της κυβέρνησης, αλλά εργολαβικά και το έργο επίθεσης στη ΛΑ.Ε, αποτελούν σπάνιο και δυσεύρετο είδος.

Με καθυστέρηση έλαβα γνώση σχολίου της ΕΦ.ΣΥΝ. την περασμένη Τρίτη (9/4), με το οποίο ειρωνεύεται γελοιωδώς το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΛΑ.Ε με τη Χριστιανική Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Ασφαλώς η συντάκτρια του σχολίου, παρασυρμένη από την εμπάθειά της αλλά και την ημιμάθειά της, έσπευσε να βγάλει εύκολα συκοφαντικά συμπεράσματα μόνο από τον τίτλο της «Χριστιανικής Δημοκρατίας».

Δεν γνωρίζει ή, αν γνωρίζει, ψαρεύει στα θολά νερά και δεν αναφέρει, ότι αυτό το κόμμα είχε δραστήρια παρουσία στον αντιδικτατορικό αγώνα (Ψαρουδάκης κλπ) και στους άλλους δημοκρατικούς, προοδευτικούς αγώνες και, τάσσεται κατά των μνημονίων και της ξένης κηδεμονίας και στους στρατηγικούς στόχους του υπερασπίζεται την υπέρβαση του καπιταλισμού και τον σοσιαλισμό, τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και κατά της πλουτοκρατίας, κατά του ευρώ, υπέρ του εθνικού νομίσματος και υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, ενώ έχει σφοδρότατο μέτωπο κατά του εκκλησιαστικού κατεστημένου και των βαθιά συντηρητικών και συχνά όχι πατριωτικών, αλλά εθνικιστικών και ξενοφοβικών απόψεων της ιεραρχίας.

Όλα τούτα, φυσικά, δεν παίζουν κανέναν ρόλο για «παπαγαλάκια» όπως αυτά που ενδημούν στην ΕΦ.ΣΥΝ. – και αναφερόμαστε πάντα σε λίγους και «σεσημασμένους» – για τα οποία η συκοφαντία και η ειδικότερα η λογοκρισία και η κατασυκοφάντηση της ΛΑ.Ε έχει γίνει «καραμέλα» και δεύτερη φύση.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας