Τα… παιδιά της Μέρκελ τραγουδούν… για τον Χίτλερ!

1505
παιδιά

Τα… παιδιά του κόμματος της Μέρκελ αποφάσισαν να τραγουδήσουν το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου φέτος το τραγούδι «Westerwaldlied», παραδοσιακό μεν, αλλά ένα από αυτά που τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ είχαν μετατρέψει σε ύμνους.

Παρούσα στο περιστατικό σε ένα μπαρ του Λίμπουργκ ήταν η Λίντα Αλβιτσούρι Σόμερφελντ, εβραϊκής καταγωγής η οποία κατέγραψε σε βίντεο τον… ύμνο τον κυνηγών και στη συνέχεια το παραχώρησε στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Ενσωματωμένο βίντεο

Alexander Fröhlich

@alx_froehlich

Na @JUBerlin, wer von Euch hat Freitag, 9.11., in Kneipe “Zur Quelle” in -Moabit bierselig, lauthals das bei Nazis/Reichswehr beliebte, vom ⁦@BMVg_Bund⁩ 2017 aus ⁦Bundeswehr⁩ verbannte Westerwaldlied “gesungen”?
@Tagesspiegel⁩ ⁦@LorenzMaroldt

460 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η τοπική οργάνωση νεολαίας του CDU του Λίμπουργκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απολογείται για «τυχόν ενόχληση που προκάλεσαν στους θαμώνες του μπαρ», απορρίπτει ωστόσο την κατηγορία περί «ναζιστικού εμβατηρίου», υποστηρίζοντας ότι το «Westerwaldlied» δεν είναι παρά ένα παραδοσιακό γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών. Κάνει λόγο για «ψηφιακό κυνήγι μαγισσών» εναντίον των μελών της.

Βέβαια, το εν λόγω τραγούδι ήταν αυτό που με υπερηφάνεια τα ναζιστικά στρατεύματα τραγουδούσαν όταν εισέβαλαν στις κάτω χώρες και στη Γαλλία, όμως οι νεολαίοι της Μέρκελ δεν έχουν διάθεση να απολογηθούν.

«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι σε μια πόλη όπου είναι ανεκτό να καπνίζει κανείς μαριχουάνα δεν είναι δυνατό να τραγουδήσει κανείς ένα γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών, του οποίου οι στίχοι δεν συνοδεύονται από κάποια πολιτική δήλωση», λένε, και παραδέχονται μόνο στην ανακοίνωσή τους ότι η συγκυρία ήταν ατυχής…

Κατά τα άλλα το «Westerwaldlied» μόλις πριν ένα χρόνο αφαιρέθηκε από το επίσημο βιβλίο εμβατηρίων… καθώς φαίνεται η Γερμανία δυσκολεύεται να “σπάσει” τις παραδόσεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας