Τα νοικοκυριά «κόβουν» βασικά είδη διατροφής και καύσιμα για να επιβιώσουν

1382
σύνταξη

Από παντού κόβουν τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω συνεχούς φτωχοποίησής τους από τις μνημονιακές πολιτικές της άγριας λιτότητας, καθώς συνεχίζεται η φορολογική αφαίμαξη, ενώ αναμένεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Έλληνες αγόρασαν 56.000.000 λίτρα λιγότερα βενζίνης καθώς ο όγκος πωλήσεων στις βενζίνες μειώθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία για τις πωλήσεις σε σούπερμαρκετ δείχνουν απώλεια της τάξης του 1% καθώς στα γαλακτοκομικά υπήρξε μείωση πωλήσεων κατά 3,5%, στα καθαριστικά η πτώση κινείται στο 4,9% και σε είδη προσωπικής υγιεινής στο 4,6%.
Παρόμοια κατηφορική πορεία έχουν πάρει και οι πωλήσεις στα ηλεκτρονικά είδη καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία Gfk δείχνουν πτώση 11,2% σε προϊόντα πληροφορικής, 5,3% στα προϊόντα τηλεπικοινωνιών και 5,8% στα ηλεκτρονικά είδη.
Όπως επισημαίνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει μειωθεί και έχει πλέον επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας