Τα «κίτρινα γιλέκα» δείχνουν τον δρόμο για κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών

1859
κίτρινα
Τοποθετήσεις του Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε για τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», την ομιλία Τσίπρα και τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

Παν. Λαφαζάνης: Τα «κίτρινα γιλέκα» της Γαλλίας δείχνουν τον δρόμο της αφύπνισης και της κινητοποίησης και για τους Έλληνες πολίτες.

«Η εξέγερση των κίτρινων γιλέκων στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γαλλία, δεν δείχνει μόνο την χρεοκοπία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μακρόν, που εξυπηρετεί τον μεγάλο πλούτο αυξάνοντας τη φτώχεια στην γαλλική κοινωνία, αλλά και την χρεοκοπία συνολικά της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Οφείλουμε ως πολίτες στην Ελλάδα να αφυπνιστούμε από τις αντιδράσεις του γαλλικού λαού και να βγάλουμε συμπεράσματα από τις δραματικές γαλλικές εξελίξεις.

Η πρόσφατη φράση του Γ. Ντάισελμπλουμ ότι η έξοδος της Ελλάδας το 2015 από το ευρώ θα έφερνε χάος στην ευρωζώνη, έρχεται να επιβεβαιώσει τις θέσεις μου ότι οι δήθεν προτάσεις του Β. Σόιμπλε για να θεσμοθετήσει η Ελλάδα το εθνικό νόμισμα είτε δεν υπήρξαν είτε αποτελούσαν σκέτη μπλόφα.

Είναι σαφές ότι ο Αλ. Τσίπρας γυρίζοντας την πλάτη το καλοκαίρι του 2015 στις ρεαλιστικές προτάσεις μου για έξοδο από το ευρώ, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας, επέλεξε την προσωρινή, έστω, επιβίωση της ευρωζώνης, πάνω στην καταστροφή, το χάος και τον ενταφιασμό κάθε ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα.

Σήμερα φαίνεται πιο καθαρά ότι παρά την τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η θηλειά της επιτροπείας και της κηδεμονίας σφίγγει αμείωτα στη χώρα και ότι, παρά την προεκλογική παροχολογία, τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα είναι πυκνά και αξεπέραστα, αναδεικνύοντας μια Ελλάδα χωρίς μέλλον.

Η εξέγερση των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία δείχνει την ανάγκη να εγκαταλείψουμε τους καναπέδες μας και τον εγκλωβισμό στις ψευδο-αντιπαραθέσεις για τις καρέκλες που έχουν τα συνεταιράκια του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΔΚΙΝΑΛ και τα ακροδεξιά συμπληρώματά τους, για μια γιγάντια αφύπνιση και κινητοποίηση του ελληνικού λαού. Μια κινητοποίηση με στόχο την επαναθεμελίωση μιας Ελλάδας χωρίς κηδεμονίες, ολιγαρχίες και λιτότητα, μιας Ελλάδας της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, μιας Ελλάδας βαθιά δημοκρατικής και ανεξάρτητης, απαλλαγμένης από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά των Βρυξελλών και της αμερικανογερμανοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας