Τα ΗΑΕ διώχνουν τα τουρκικά κεφάλαια-Οι επιπτώσεις σε ελληνική εταιρεία

503
Οι επιπτώσεις σε ελληνική εταιρεία

Μετά τις ΗΠΑ, τα πολιτικά προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και χωρών του Κόλπου έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην τουρκική οικονομία.

Μετά το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας στην εισαγωγή τουρκικών προϊόντων, η Τουρκία έλαβε τα πρώτα αρνητικά… μαντάτα και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία ακολουθούν παρόμοια πολιτική με την κυβέρνηση του Ριάντ απέναντι στην Άγκυρα εδώ και καιρό.

Ωστόσο τώρα η αρνητική στάση της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι απέναντι στην Τουρκία άρχισε να δείχνει τα πρώτα της σημάδια και στον τομέα της οικονομίας πλέον.

Η εμπλοκή της ελληνικής εταιρείας 

Ένας από τους ισχυρότερους ομίλους των ΗΑΕ ADAC (Abu Dhabi Airports Company) ακύρωσε την κατασκευή του αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι, ένα σημαντικό έργο που είχε αναλάβει μια τουρκική εταιρεία η TAV από το 2012.

Η TAV Construction ανέλαβε το έργο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά από διαγωνισμό της εταιρείας ADAC μέσω κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχει και η ελληνική εταιρεία CCC, καθώς και ο τοπικός εταίρος Arabtec.

Είχε ολοκληρωθεί σχεδόν το 99% του έργου, το οποίο περιλαμβάνει 106 γέφυρες επιβατών και ζώνη αποσκευών μήκους άνω των 22 χιλιομέτρων και το άνοιγμα του κτιρίου των terminal θα γινόταν τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, η ADAC ακύρωσε τον διαγωνισμό χωρίς καμία δικαιολογία.

Ένας Τούρκος τραπεζίτης που ζει στο Ντουμπάι και συμμετέχει στη χρηματοδότηση αυτού του έργου δήλωσε ότι η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και ότι προσπαθούν να μειώσουν το κύρος της Τουρκίας και της τουρκικής εταιρείας TAV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας