Τα εργατικά ατυχήματα και το Burn-out, εξοντώνουν τους τεχνικούς του ΟΤΕ!

1565
Κι άλλο σοβαρό περιστατικό χθες στην Αθήνα!

Χθες, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ο συνάδελφος τεχνικός πεδίου Α.Κ. βρέθηκε από περιστατικούς στο Κολωνάκι (Σκουφά και Μασσαλίας) μπροστά σε ένα καφάο εντελώς αναίσθητος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν πάνω από μισή ώρα αβοήθητος, παρά τον κόσμο που περνούσε από το σημείο. Δούλευε σε μονοπρόσωπο συνεργείο, χωρίς δεύτερο άτομο που να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα της Εντατικής στην Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Πριν λίγες μέρες, εργαζόμενος στο Κουτσελιό Ιωαννίνων (κι’ αυτός σε μονομελές συνεργείο) έσπασε η κολώνα στην οποία δούλευε, τραυματίστηκε, και τα αφεντικά του ΟΤΕ  αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εξαφάνισαν την κολώνα (για να μην την βρει η επιθεώρηση εργασίας ) και την αντικατέστησαν με καινούργια!

Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές ότι τα εργατικά ατυχήματα στον ΟΤΕ αυξάνονται και πληθύνονται. Παράλληλα αυξάνονται και οι τραυματισμένοι και σακατεμένοι συνάδελφοί μας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΤΕ τα δηλωμένα εργατικά ατυχήματα για το 2018 ήταν 113!!!  Δηλαδή, μέρα παρά μέρα έχουμε και από ένα εργατικό ατύχημα!

 Συνειδητά η εργοδοσία και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα στελέχη της εγκληματούν.

Δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία, αδιαφορούν για τις ποινές που ρίχνει η επιθεώρηση εργασίας για τα μονομελή συνεργεία, προσπαθούν να βγάλουν και από την μύγα ξύγκι… για να αυξήσουν τα κέρδη της  Deutsche Telekom αλλά και τα πριμ και τα προνόμιά τους.

 Εμείς το επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για το ότι δεν υπάρχει ακόμη θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, είναι καθαρά θέμα τύχης.

Υπεύθυνοι για τα εργατικά ατυχήματα είναι:

Ο Γεν. Δ/ντής Τεχνολογίας & Λειτουργιών Σ. Θεοχαρόπουλος, οι Περιφερειακοί Δ/ντές, Νοτίου και Βορείου Ελλάδος Ε. Ζαχαριουδάκης και Φ. Γκοτζαμπουγιούκης και όσοι προϊστάμενοι παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία στέλνοντας μονοπρόσωπα συνεργεία.

Τους προειδοποιούμε όλους μαζί και τους καλούμε άμεσα να πάρουν μέτρα.

Αλλιώς, έχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες για όποια σοβαρότερα εργατικά ατυχήματα συμβούν και δεν μπορούν να ισχυρίζονται αργότερα ότι δεν ήξεραν.

Κάνουμε έκκληση προς την διοίκηση του ΟΤΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μ.Τσαμάζ που είναι ο κύριος υπεύθυνος να σταματήσουν άμεσα να παίζουν με τις ζωές των συναδέλφων μας και να καταργήσουν τα μονομελή συνεργεία.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για να μην θυσιαστούν εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους και του παχυδερμισμού της εργοδοσίας και των στελεχών της.

Να σπάσει το απόστημα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που δημιούργησαν το εργασιακό Nταχάου της Deutsche Telekom.

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ

Αθήνα: 06-12-2019

Υ.Γ 1:  Ο εργοδοτικός παχυδερμισμός ενισχύεται και από το επικοινωνιακό σκοτάδι που επικρατεί στη χώρα από εκδότες και δημοσιογράφους -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- που έχουν σαν προμετωπίδα… υπεράνω όλων ο πελάτης μας και χορηγός μας!

Υ.Γ 2: Δυστυχώς και για την αποκάλυψη των εργατικών ατυχημάτων παλεύουμε μόνοι μας. Το σωματείο μας η ΠΕΤ-ΟΤΕ, αδρανοποιημένο από την ΔΑΚΕ και τα γιουσουφάκια της βρίσκεται σε λήθαργο και καλύπτει τα εργοδοτικά εγκλήματα της Deutsche Telekom.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας