Τα γιατί και πως της σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη

649
σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη
Στον εισαγγελέα, ενδεχομένως, να οδηγηθεί σήμερα ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.
Εξελίξεις αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, στην υπόθεση της σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος ενδεχομένως να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη Φουρθιώτη

Ο παρουσιαστής προσήχθη το απόγευμα της Τρίτης και αργότερα η προσαγωγή του έγινε σύλληψη.
Πλην αυτού είχαν προσαχθεί και ακόμη δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη, επίσης, σχετικά με την επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.
Όπως φάνηκε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο έγιναν με το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο συμβάν στη Νέα Ερυθραία. Μάλιστα τα δύο περιστατικά έγιναν με διαφορά λίγων ωρών.
Ειδικότερα, οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Φουρθιώτη σημειώθηκαν περί τις 10:20 της 16ης Απριλίου, όταν ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, ενώ στις 01:10 οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στη διασταύρωση της λεωφόρου Θησέως με την οδό Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία όταν εκείνοι τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.
Τότε ο συνοδηγός έβγαλε ένα καλάσνικοφ από το σακίδιο που κρατούσε και πυροβόλησε τρεις φορές προς τους αστυνομικούς πριν εξαφανιστούν, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους, πάνω στην ταραχή τους, το σακίδιο αλλά και τρεις κάλυκες.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύνδεση των περιστατικών

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε στη Να Ερυθραία, οι αστυνομικοί συνέλεξαν δέκα κάλυκες από καλάσνικοφ που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Παράλληλα, συγκεντρώθηκε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στον Διόνυσο, όπου φαινόταν καρέ-καρέ το περιστατικό στο σπίτι του παρουσιαστή.
Η βαλλιστική έρευνα έδειξε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο επιθέσεις ήταν το ίδιο, ενώ στη συνέχεια από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο, ταυτοποιήθηκαν τα δύο πρόσωπα.
Κατά τις πληροφορίες, και τα δύο αυτά άτομα ήταν γνωστά στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών ανακάλυψαν σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τον έναν από τους δύο ποινικούς, εξετάζοντας πλέον το ενδεχόμενο η επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή να ήταν σκηνοθετημένη.
Εάν αυτό ισχύει όμως, άγνωστο παραμένει το γιατί χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο και στα δύο περιστατικά, αφού είχαν ήδη αφήσει ίχνη.

Έρευνα στο σπίτι και στην εργασία Φουρθιώτη

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη αλλά και στο κανάλι που εργάζεται στα Μελίσσια και, κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία.
Στόχος είναι να βρεθεί τυχόν επικοινωνία του παρουσιαστή με τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης στη Νέα Ερυθραία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας