Τα γεράκια του Ισραηλ ανακοίνωσαν νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη

628
Τα γεράκια του Ισραηλ ανακοίνωσαν νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη

Συνεχίζεται ασταμάτητο το έγκλημα του ισραηλινού εποικισμού της Δυτικής Όχθης σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή την σχεδιαζόμενη ανέγερση 1.355 νέων κατοικιών εποίκων.

Οι νέοι εποικισμοί θα προστεθούν στους σχεδόν 2.000 που ανακοινώθηκαν το Αύγουστο από τις αρχές και οι οποίες αναμένεται να πάρουν το οριστικό πράσινο φως από το υπουργείο Άμυνας αυτή την εβδομάδα, ενώ όπως ανακοινώθηκε η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται επίσης να συζητήσει προτάσεις για άλλες 3.000 νέες κατοικίες εποίκων.

Οι νέες αυτές κατοικίες αναμένεται να κατασκευαστούν σε επτά εβραϊκούς εποικισμούς, συγκεκριμένα 729 στο Αριέλ (στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη), 346 στο Μπέιτ-Ελ (κοντά στη Ραμάλα) και 102 στο Ελκανά (στην βορειοδυτική κατεχόμενη Δυτική Όχθη), αναφέρουν οι ισραηλινές αρχές. Τουλάχιστον 675.000 Ισραηλινοί έποικοι κατοικούν σήμερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ζουν συνολικά πάνω από τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ κατήγγειλε αμέσως αυτό το σχέδιο, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να «κάνει το Ισραήλ να πληρώσει το τίμημα των επιθέσεών του» εναντίον των Παλαιστινίων, «κυρίως έπειτα από αυτό το κύμα κατασκευών στους εβραϊκούς οικισμούς».

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι τα νέα σχέδια εποικιστικής δραστηριότητας μπορεί να έχουν «καταστροφικό αντίκτυπο στις πιθανότητες να επιτευχθεί ειρήνη στη βάση της λύσης των δύο κρατών και στις περιφερειακές, αμερικανικές και διεθνείς προσπάθειες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των ισραηλινών και των παλαιστινιακών πλευρών».

Η Ιορδανία, κατήγγειλε «μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου», η οποία «θέτει σε κίνδυνο τη λύση των δύο κρατών και την ευκαιρία να επιτευχθεί δίκαιη ειρήνη».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας