Τα βαρελότα για τις παράνομες κρατήσεις των συντάξεων

1482
συντάξεις

Είμαστε λίγο πριν το Πάσχα και τα κυβερνητικά βαρελότα έχουν ξεκινήσει.

Πρόσφατα πέσανε δύο. Το πρώτο αφορά τα δικαιούμενα αναδρομικά από τις κρατήσεις στις συντάξεις που κρίθηκαν παράνομες από το Σ.τ.Ε. και το δεύτερο την «πρόθεση» να εξεταστεί η δυνατότητα επαναφοράς της 13ης σύνταξης.

Σε ότι αφορά τα δικαιούμενα αναδρομικά η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποφασίσει να δοθούν με δόσεις αναδρομικά δέκα περίπου μηνών. Από την ημερομηνία της απόφασης του Σ.τ.Ε. 10/6/2015 μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του νόμου Κατρούγκαλου 12/5/2016. Αυτό σημαίνει 800 € από τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος κανονικής άδειας και μέχρι 700 € για τις παράνομες κρατήσεις της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ωστόσο η παρανομία που κρίθηκε από το Σ.τ.Ε. δεν σταμάτησε με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η κυβέρνηση όφειλε μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. να τροποποιήσει τη νομοθεσία και να συμμορφωθεί με την καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης και με την κατάργηση της εισφοράς που παρακρατούσε παράνομα. Αυτό δεν έγινε, η 13η και 14η σύνταξη δεν δόθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου και κατά συνέπεια οφείλεται μέχρι και σήμερα και σε ότι αφορά τον επανυπολογισμό που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου θα έπρεπε να έχει ως βάση της τότε σύνταξης το ποσό που έπαιρναν οι συνταξιούχοι συν το ποσό που τους παρακρατούσε παράνομα πράγμα το οποίο επίσης δεν έγινε. Έτσι οφείλονται παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από 10/6/2015 μέχρι και σήμερα.

Σε ότι αφορά την επαναφορά της 13ης σύνταξης όπως προαναφέραμε η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει τουλάχιστον ότι ίσχυε το 2012 δηλαδή 400 € για τα Χριστούγεννα και από 200 € για Πάσχα και για άδεια.

Κλείνοντας ας μην ξεχνάμε ότι και πριν τις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί πολιτικά τη χορήγηση της 13ης σύνταξης αλλά και τη ΝΔ που υπερασπίζεται την κατάργηση των δώρων την οποία άλλωστε αυτή έφερε και ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Καλό Πάσχα και προσοχή στα βαρελότα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας