Τα ανδρείκελα της Τρίπολης εγκαλούν την Ελλάδα:”Διμερές θέμα η ΑΟΖ Λιβύης-Τουρκίας”!

1203
σάρατζ

Με μια θρασύτατη δήλωση η τουρκόφιλη και δυστυχώς αναγνωρισμένη και από την Αθήνα, κυβέρνηση της Τρίπολης εγκαλεί την Αθήνα για το κοινό ανακοινωθέν με Κύπρο, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Γαλλία με βάση το οποίο κηρύττουν παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο με το οποίο αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Τρίπολη λέει μάλιστα πως «δεν μας αφορά» το μνημόνιο που υπέγραψε με την Άγκυρα. Δηλαδή το ότι μας αρπάζουν μαζί ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και πρέπει να το αποδεχτούμε!

Το κακό είναι ότι η ίδια η Αθήνα έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα «μάτια» της αναγνωρίζοντας αυτό το καθεστώς ως νόμιμη κυβέρνηση και αυτό γιατί της ζητήθηκε από τον διεθνή παράγοντα και όχι γιατί εξυπηρετήθηκε κάποιο δικό της εθνικό συμφέρον.

Μάλιστα εκφράζουν και την έκπληξή τους για την αντίδραση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συμμετέχει σε αυτόν το άξονα των 5 χωρών.

Η ανακοίνωση της Τρίπολης:

«Η κοινή δήλωση αυτών των χωρών περιλαμβάνει ψευδείς δηλώσεις και παραβιάσεις κατά του κράτους της Λιβύης και της εθνικής της κυριαρχίας. Η κυβέρνηση της Λιβύης που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα έθνη, έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού και του κράτους της.

Το μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράφτηκε ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη όπως και τα μνημόνια συμφωνίας σχετικά με την συνεργασία στην ασφάλεια, υπογράφτηκε από κυβερνήσεις δύο κρατών που έχουν ακτές στη Μεσόγειο. Δεν αφορά τρίτες πλευρές.

Αντιμετωπίζουμε με έκπληξη το γεγονός ότι στην κοινή δήλωση μετέχουν και τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα τα οποία δεν έχουν ακτή στη Μεσόγειο. Γίνεται αντιληπτό ότι έχουν άλλες προθέσεις. Εν προκειμένω η παρουσία των ΗΑΕ είναι για να υποστηρίξει μια άλλη χώρα που επιτίθεται στον λαό της Λιβύης. Και οι δύο χώρες εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

Οι χώρες που υπέγραψαν αυτή τη δήλωση παραβλέπουν τα εγκλήματα και τις επιθέσεις εναντίον πολιτών και διπλωματικών αποστολών που διαπράχθηκαν από τις πολιτοφυλακές του Χάφταρ»(!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας