«Ταφόπλακα» στη λίστα Λαγκάρντ – Πιτσιλής: Αδύνατη η αξιοποίησή της πλέον

1639
λαγκάρντ

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής παραδέχτηκε με εμφατικό τρόπο ότι η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ έχει τελειώσει πια μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τις αποφάσεις αυτές, δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια» δήλωσε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών. Δηλαδή πχ το 2005 να είναι το χαρτοφυλάκιο X και το 2006 Χplus και να είναι τόσο σημαντική η διαφορά ώστε να έχει και ποινικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις. Για τις 71, βγήκαν εντολές και σε φάση ολοκλήρωσης είναι 4.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με πολιτικοδικαστικές αποφάσεις έχουν θαφτεί, μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ και όλο το μεγάλο πλήθος από λίστες ελλήνων πολιτών, που έχουν βγάλει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό και σε φορολογικούς παραδείσους.

Μάλιστα, ο πολύς κ. Πιτσιλής τους επιβράβευσε κιόλας, λέγοντας κυνικά ότι το να έχεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό και να διατηρείς εκεί λογαριασμό δεν είναι ποινικό αδίκημα. Όλοι, λοιπόν, τα λεφτά μας, αν υπάρχουν, στο εξωτερικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας