Ταπεινωτικό όπισθεν ολοταχώς της Ιταλικής Κυβέρνησης

3186
ντι μάιο

Οι λεονταρισμοί της ιταλικής κυβέρνησης μοιάζουν να ξεχνιούνται και οι σκληρές θέσεις να υποχωρούν καθώς τείνουν να διαψευστούν από την ιταλική κυβέρνηση την ίδια. Άλλωστε αν μια κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να μπει σε εθνικό νόμισμα, ενδίδει στις απαράδεκτες πιέσεις των Βρυξελλών.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο δηλώνει ανοικτός σε μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

«Εάν, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό», δήλωσε ο επικεφαλής του λαϊκιστικού κινήματος των 5 Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης μαζί με τον επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.

Ωστόσο, «το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες», σημείωσε στο Radio radicale, επαναλαμβάνοντας την σημασία της θέσπισης κοινωνικού εισοδήματος για τους φτωχότερους, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις συντάξεις ώστε να επιτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και η αποζημίωση των μικροκαταθετών που επλήγησαν από την πτώχευση τραπεζών.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο δηλώσεις κυβερνητικής πηγής ότι η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί μια πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας.

Η Ρώμη κινδυνεύει να υποβληθεί σε μια πειθαρχική διαδικασία από τους Ευρωπαίους εταίρους της μετά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού της για το 2019, αναθεωρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους σε σχέση με αυτούς που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε, ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Παν. Λαφαζάνης αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Αθήνας για Μόσχα και σε σχέση με τις Ιταλικές εξελίξεις έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:
«Η διαφαινόμενη ταπεινωτική ιταλική κωλοτούμπα επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια δικτατορία του ευρώ και μια ζώνη λιτότητας όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Η ιταλική κυβέρνηση πάει να αυτογελοιοποιηθεί και επιβεβαιώνεται ότι χωρίς εθνικό νόμισμα και προοδευτικές πολιτικές δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη».

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας