«Τέλος εποχής» για το εμβληματικό Airbus A380-Το τελευταίο στην Emirates

1020
«Τέλος εποχής» για το εμβληματικό Airbus A380

Η Airbus παρέδωσε την Πέπμτη το τελευταίο superjumbo A380 στην Emirates, σηματοδοτώντας το τέλος μιας 14χρονης πορείας που έδωσε στην Ευρώπη ένα άμεσα αναγνωρίσιμο σύμβολο, αλλά απέτυχε να εκπληρώσει το εμπορικό όραμα των σχεδιαστών της.

Οι πιλότοι, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Hamburg-Finkenwerder ακολουθώντας μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή, σχηματίζοντας μια καρδιά. Επρόκειτο για την τελευταία δοκιμαστική πτήση, του τελευταίου A380 που η Airbus παρέδωσε στην Emirates, πρίν κλεισει οριστικά την γραμμή παραγωγής του μοντέλου.

Ήδη πριν από τρία χρόνια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του μοντέλου. «Είναι μια οδυνηρή απόφαση», είχε πει τον Φεβρουάριο του 2019 ο CEO της Airbus Τομ Έντερς.

Το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών είχε μετατοπιστεί σε ελαφρύτερα, πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου σκάφη και η πανδημία επιτάχυνε ακόμη περισσότερο την κατάρρευση των μεγάλων αεροσκαφών.

Το Α380 είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στην ιστορία. Στην κανονική του έκδοση μεταφέρει 545 επιβαίνοντες, αλλά με την κατάλληλη εσωτερική διαρύθμιση μπορεί να μεταφέρει έως 853 επιβάτες. Διαθέτει τέσσερις κινητήρες, το άνοιγμα των φτερών του είναι 80 μέτρα και μπορεί να απογειωθεί με φορτίο βάρους 560 τόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας