Τέλειος εξευτελισμός ΣΥΡΙΖΑ: Στα λόγια “κατά” αλλά στην ψήφο υπέρ Γ.Στουρνάρα

2985
συριζα

Ο Γ. Στουρνάρας, από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς τα πεπραγμένα του, τόσο στο υπουργείο Οικονομικών επί Σαμαρά όσο και μετέπειτα ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, θα έπρεπε να ήταν φυλακή για τα μεγάλα εγκλήματα και σκάνδαλα που διέπραξε σε βάρος της χώρας, της δημοκρατίας και του λαού.

Θυμίζουμε, ανάμεσα στα πολλά, ότι ήταν ο Γ. Στουρνάρας που, ως υπουργός Οικονομικών, προσέφερε με παράνομες μεθοδεύσεις, κυριολεκτικά ως δώρα με προίκες πολλών δις, την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Eurobank αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ακόμα, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, ως διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, λειτούργησε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 ως φερέφωνο της Γερμανίας, των πιστωτών και της ΕΚΤ και ως κοινός παρακρατικός πραξικοπηματίας για να συκοφαντηθούν όσοι επεδείκνυαν συνέπεια στο “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού και για να εκβιαστεί η Ελλάδα και οι πολίτες, προκειμένου να μετατραπεί το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος, σε “ΝΑΙ” υπέρ των πιστωτών και της μνημονιακής υποδούλωσης.

Αυτά και πολλά άλλα πολιτικά εγκλήματα και σκάνδαλα του Γιάννη Στουρνάρα είχαν ως συνέπεια η Ελλάδα σήμερα να είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν διαθέτει Αγροτική τράπεζα ούτε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρά τέσσερις “ληστρικές” “συστημικέςτράπεζες που βρίσκονται σε ξένα χέρια και αποτελούν ένα δυσβάσταχτο βάρος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Είναι φυσικό μετά από όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία να έχει αναγορεύσει , περίπου, ήρωα της τον Γιάννη Στουρνάρα και να τον προτείνει για δεύτερη θητεία ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η υποκρισία βρίσκεται στην πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η ηγεσία, που ανέχτηκε, κάλυψε και στήριξε τον Στουρνάρα στα χρόνια της κυβέρνησης της, παρά τα όσα περί αντιθέτου έλεγε, προσποιείται σήμερα στα λόγια ότι, τάχα, διαφωνεί με τη νέα επιλογή Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας. Και λέμε ότι προσποιείται, διότι στην πράξη όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Συμβούλιο τη Τράπεζας της Ελλάδας ψήφισαν με χέρια και πόδια την εκ νέου επιλογή του Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Θόδωρος Μητράκος, αντιοπρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη και το μάτι του ΣΥΡΙΖΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας, τάχθηκε υπέρ του Στουρνάρα. Το ίδιο έπραξε και η Όλγα Χαρίτου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε τοποθετηθεί στο Νομισματικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σύζυγος του πρώην βουλευτή και παλιού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου και οι δύο της στενής παρέας της Αίγινας του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια γραμμή στήριξης ακολούθησε στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας και ο οικονομολόγος Δημήτρης Σιδέρης, ο οποίος φέρεται να είναι στο περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέχει στο Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, για να μην χαλάσει η ομοφωνία της επιλογής Στουρνάρα, φρόντισε να απουσιάσει από το Γενικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι έτσι κρατάει, τάχα, τα προσχήματα, ενώ στην πραγματικότητα υποτιμά κατάφωρα και προσβλητικά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Το συμπέρασμα κάτι παραπάνω από αυτονόητο: Ο Στουρνάρας, ως τοποτηρητής της Φρανκφούρτης στην Ελλάδα και ως κατεξοχήν άνθρωπος των πιστωτών, των Βρυξελλών και της Γερμανικής Ευρώπης,βρίσκεται πάνω από όλους και ενώνει όλες τις δυνάμεις του συστήματος, ως σύμβολο της πραγματικής εξουσίας στην Ελλάδα.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας