Τάκης Γιαλαμάς, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας: Όχι αρχαιολογικοί χώροι στο Υπερταμείο

1619
γιαλαμάς

Ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Γιαλαμάς, με αφορμή την παρέμβαση του Υπερταμείου στο ΣτΕ υπέρ της μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, εδώ και τέσσερις μήνες, διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να μεταβιβαστούν αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στο Υπερταμείο, στο περιφερειακό συμβούλιο η κυβέρνηση διά στόματος της περιφερειακής συμβούλου και υφυπουργού Εσωτερικών κ. Χρυσοβελώνη, διαβεβαίωνε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε όλα τα μνημεία και ευρύτερα τα ακίνητα αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος θα εξαιρεθούν από τη μεταβίβαση.

Αντ’ αυτού το ίδιο το Υπερταμείο κάνει παρέμβαση στο ΣτΕ για να παραμείνει ο κατάλογος των μεταβιβαζόμενων ακινήτων ως έχει! Δηλαδή η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), δηλαδή το Υπερταμείο, εγείρει αξιώσεις και κάνει παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ της διατήρησης της υπουργικής Απόφασης, έρχεται και επιμένει να του μεταβιβαστούν το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, οι αρχαιολογικοί χώροι Αγχιάλου και πλήθος άλλων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Θεσσαλίας και άλλων Περιφερειών.

Αναδείξαμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με επερώτηση σχετικά με την εκχώρηση ακινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Υπερταμείο – Ε.Ε.ΣΥ.Π., που καταθέσαμε το Σεπτέμβριο του 2018 στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δημοσιοποιήσαμε την μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητων, μεταξύ των οποίων 636 ανήκουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 157 στην Π.Ε. Λάρισας, 450 στην Π.Ε. Μαγνησίας, 20 στην Π.Ε. Τρικάλων, 9 στην Π.Ε. Καρδίτσας. Καταγγείλαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εκχώρηση, στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, των ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπατά πολιτικά το λαό, παραδίδοντας στους δανειστές, κρυφά από τον ελληνικό λαό, κομμάτια της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που δεν της ανήκουν. Θα αγωνιστούμε μέσα από την τοπική Αυτοδιοίκηση και με κάθε τρόπο, θα συμπαραταχτούμε με τις προσπάθειες των κοινωνικών φορέων για να μην περάσει στους δανειστές η διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση της κυριότητας συμβόλων της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, θα πρωτοστατήσουμε στη συγκροτηση ενός μετωπικού κινήματος υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας