Σώστε την Αφρίν: Μεγάλη και μαχητική πορεία Κούρδων και Ελλήνων στην Τουρκική πρεσβεία. Η νίκη της Αφρίν "τάφος'' του Erdogan

2512
αφρίν

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και μεγάλη μαχητική πορεία στην Τουρκική πρεσβεία πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη το απόγευμα Κούρδοι και Έλληνες, εκφράζοντας την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στην πολιορκούμενη από το τουρκικό στρατό Αφρίν της Συρίας και την καταδίκη τους στον φασισμό του Erdogan.
Στη συγκέντρωση και πορεία ακούγονταν ρυθμικά στην κουρδική και την ελληνική γλώσσα συνθήματα κατά του φασισμού του Erdogan, κατά της τρομοκρατίας και των διώξεων που ασκεί το Τουρκικό καθεστώς σε βάρος των Κούρδων, ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία και την βάρβαρη πολιορκία της Αφρίν και υπέρ της νίκης του Κουρδικού λαού και των αλληλέγγυων ηρωικών μαχητών της Αφρίν.
Η πορεία, μόλις έφτασε στην  οδό Ρηγίλλης, ανεκόπη από τις παρατεταγμένες αστυνομικές κλούβες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την Τουρκική πρεσβεία.
Στην πορεία, μόλις έφθασε στην Ρηγίλλης και μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ, έξω από την Τουρκική πρεσβεία, απηύθυνε χαιρετισμό, μετά τις σύντομες ομιλίες των Κούρδων εκπροσώπων, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, η οποία έδωσε το παρόν με ξεχωριστό μπλοκ και πανό στην συγκέντρωση και πορεία.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη όχι μόνο της ΛΑ.Ε., όπως είπε, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού, πέρα από άλλες διαφορές και χρώματα, στους ηρωικούς μαχητές της Αφρίν,  οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στον δεύτερο σε μέγεθος υπερεξοπλισμένο στρατό του ΝΑΤΟ με αξιοθαύμαστη και απεριόριστη αυτοθυσία.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η σωτηρία της Αφρίν από την Τουρκική στρατιωτική πολιορκία έχει και μια ιδιαίτερη εθνική σημασία.
Αν σώσουμε την Αφρίν, είπε, σώζουμε ταυτόχρονα το Αιγαίο και την Κύπρο.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης για την σωτηρία της Αφρίν και υπογράμμισε ότι στην Αφρίν δίνεται ένας αγώνας με πλανητική σημασία, που αφορά την ανθρώπινη ελευθερία, την ανεξαρτησία και χειραφέτηση εθνών και λαών, την διαμαρτυρία, την ειρήνη και τον ίδιο τον πολιτισμό απέναντι στην βαρβαρότητα.
Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ηρωικός αγώνας του Κουρδικού λαού και οι θυσίες του στην Αφρίν θα γίνουν ο τάφος του τούρκικου καθεστώτος.
Η Αφρίν, είπε, δεν θα πέσει αλλά θα καταγάγει μεγάλη νίκη, ανάλογη με την μεγάλη νίκη που έλυσε την πολιορκία και έδωσε τη νίκη στο Κομπάνι.
Ζήτω οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές της Αφρίν, κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.
Αλληλέγγυοι μαζί τους ως μια γροθιά, μέχρι τη νίκη τους.
Όλοι στο ραντεβού που δώσαμε σε μια ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση την επόμενη Τρίτη 6μ.μ. στα Προπύλαια.

Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την πορεία των Κούρδων στην Αθήνα 


Αφρίν40
dav
Αφρίν42
Αφρίν18 Αφρίν19 Αφρίν20  Αφρίν22 Αφρίν23 Αφρίν24
dav
Αφρίν25 Αφρίν26 Αφρίν27 Αφρίν28
Αφρίν36 Αφρίν37 Αφρίν38 Αφρίν39
Αφρίν29   Αφρίν32 Αφρίν33 Αφρίν34 Αφρίν35 Αφρίν36
 
dav
Αφρίν5 Αφρίν6   Αφρίν9  Αφρίν11 Αφρίν12 Αφρίν13
Αφρίν16
Αφρίν14 Αφρίν15
 
dav
dav
 
Αφρίν4
Αφριν2
Αφρίν3
αφριν1
Αφρίν31
Αφρίν7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας