Σύλλογος Πακιστανών: Αυθόρμητη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα-Ζητά επιείκεια για πρόστιμα

1164

Ο υπερσυνωστισμός από πλήθος Πακιστανών στην Πλατεία Συντάγματος παραμονή πρωτοχρονιάς το βράδυ είχε προκαλέσει δυσμενέστατα σχόλια.

Επιείκεια ζητά ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας-Πακιστάν για το γεγονός ότι χιλιάδες Πακιστανοί κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους.

Την ίδια στιγμή δίνουν εξηγήσεις και ζητούν επιείκεια από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, οι Πακιστανοί δεν γνώριζαν ότι οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Συντάγματος και αναφέρεται πως η συγκέντρωσή τους δεν ήταν οργανωμένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδος-Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε πάντα καλά.

Με εκτίμηση, SYED MOHAMMAD JAMIL, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας-Πακιστάν».

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου

Απάντηση μέσω Twitter στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδος – Πακιστάν σχετικά με το αίτημά τους για ακύρωση του προστίμου που επιβλήθηκε, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση, ανέφερε: « Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας