Σωματείο εργαζομένων Αττικόν: Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

962
γιατροί
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους!

Για ποιο λόγο παραμένει ακόμα η εργολαβία καθαριότητας στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο;

Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις;

Ποια συμφέροντα στηρίζουν ακόμα τους εργολάβους;

Το ζήτημα “έχει σαπίσει” πλέον πολύ. Παίρνει οσμή σκανδάλου!!!

Ενώ:

το Ελληνικό δημόσιο έχει δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητά του να διώξει τις εργολαβίες από το ΕΣΥ

το Νοσοκομείο έχει κερδίσει το δικαστήριο ενάντια στα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας από τον περασμένο Μάιο

έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εργαζομένων καθαριότητας απ’ ευθείας από το Νοσοκομείο

δεν υπάρχει καμία σύμβαση μεταξύ του Νοσοκομείου και του εργολάβου – (η παραμονή του στο νοσοκομείο είναι έκνομη, καθώς ανανεώνεται κάθε μήνα ως λύση ανάγκης)

με το ν. 4613, άρθρο 25 παρ.1, ΦΕΚ 78Α η σύμβαση των εργαζομένων στην καθαριότητα με το νοσοκομείο μπορεί να προχωρήσει κανονικά

έχουν ολοκληρωθεί, κατατεθεί και ξανακατατεθεί όλες οι οικονομοτεχνικές μελέτες

…… η εταιρεία παραμένει κανονικά στο νοσοκομείο!!!

Τη σκυτάλη της κωλυσιεργίας παίρνει τώρα η νέα διοίκηση της 2ης ΥΠΕ. Ανακάλυψε τώρα ότι «χρειάζεται νέα οικονομοτεχνική μελέτη», ότι «τα στοιχεία δεν είναι επαρκή», ότι «η εργολαβία μπορεί να είναι και πιο συμφέρουσα για το δημόσιο» κλπ.

Προφανώς ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή (στην ουσία έμμεση πριμοδότηση των εργολάβων) που αποτυπώνεται στην απίστευτα κυνική εγκύκλιο του νέου υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη προς τα νοσοκομεία, τα οποία ερωτά: «διαλέξτε τι είναι πιο φτηνό: οι εργολάβοι ή οι προσλήψεις των εργαζομένων στο δημόσιο;». Πάλι αυτό το ελεεινό «δημοσιονομικό όφελος» που την εργασία την θεωρεί προμήθεια και τους εργαζόμενους πράγματα. Οι εργολάβοι της μαύρης εργασίας, φυσικά και κάποια στιγμή θα είναι πιο φτηνοί, αφού δίνουν μισθούς πείνας στους εργαζόμενους και  παρουσιάζουν ψεύτικα κέρδη (300 € το χρόνο)!!! Ας πάρουν τότε και δούλους για να δουλεύουν τζάμπα.

Όλα αυτά αντικειμενικά βοηθούν στο να κερδίσουν πάλι χρόνο οι εργολάβοι ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα παραμονής τους, ευελπιστώντας σε πιθανή νέα νομοθετική ρύθμιση για ΣΔΙΤ  και επέκταση του καθεστώτος των εργολαβιών στο ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τώρα τελευταία ανακαλύψανε και κάτι άλλο! Τους έπιασε ο πόνος για το τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι, που δεν θα περιλαμβάνονται στις ΣΟΧ (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) διότι δεν πληρούν τα κριτήρια μοριοδότησης με το νόμο Πολάκη. Αυτό το ερώτημα να το θέσουν στους υπουργούς (πρώην και νυν), όχι σε μας. Εμείς καταγγείλαμε τότε αυτό το νόμο και τα κριτήρια μοριοδότησης, διότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε στη μη πρόσληψη αρκετών από τους σημερινούς συναδέλφους μας στις εργολαβίες (μοριοδότηση χωρίς αποκλεισμούς εργαζομένων, δηλαδή απολύσεις, δεν υπάρχει – όπως δεν τετραγωνίζεται και ο κύκλος).

Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί ανησυχούν για την “απόλυση” των εργολάβων, όχι για τους εργαζόμενούς τους. Αλλά να φτάνουν σε τέτοιο σημείο να μην σέβονται τους θεσμούς (πχ ΑΣΕΠ) και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν φτιάξει είναι πρωτόγνωρο δείγμα σήψης και παράδοσης στα ιδιωτρικά συμφέροντα.

Δεν θα αφήσουμε να παραδοθεί η δημόσια υγεία στους επιχειρηματίες.

Θα κλιμακώσουμε άμεσα τις κινητοποιήσεις για:

 Να φύγει άμεσα η εργολαβία καθαριότητας από το ΑΤΤΙΚΟ

Η κυβέρνηση να εγγυηθεί χωρίς προσχήματα τη δουλειά όλων των ήδη εργαζομένων στην εργολαβία, ώστε όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να υπογράψουν σύμβαση μόνιμης και σταθερής εργασίας με το ΕΣΥ. Έτσι κι αλλιώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και οι ανάγκες πολλές.

Ο εκβιασμός “ή μένει ο εργολάβος ή απολύονται αρκετοί από τους εργαζόμενους του” δεν περνάει σε μας. Είναι ο ίδιος εκβιασμός που κάνουν όλοι οι εργοδότες: “ή δουλεύετε με άθλιους μισθούς και εργασιακές συνθήκες γαλέρας ή απολύεστε”.

Δημόσια δωρεάν υγεία ΚΑΙ μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας