Σωματεία ΛΑΡΚΟ-Το διαχρονικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και το επικείμενο ξεπούλημά της

Σωματεία ΛΑΡΚΟ-Το διαχρονικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και το επικείμενο ξεπούλημά της

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 7ΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
  • Τνωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟυ Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
  • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ!»
  • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
  • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

ΑΠ: Α007/2021 Ημερομηνία: 21/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12:00, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ Θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου ατην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, ΤΚ Ι0671, ΑΘήνα).

Καλούμε όλον τον δημοσιογραφικό κόσμο να παρευρεθεί ώστε να παρακολουθήσει και να καταγράψει την τοποθέτηση των σωματείων με απώτερο σκοπό την Δημοσιοποίηση του διαχρονικού εγκλήματος πού τελείται στην ιστορική Βιομηχανία.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην τοποθέτησή τους θα καταδείξουν:

  • Τις δυνατότητες που έχει αυτή η βιομηχανία ως η μοναδική στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση που παράγει σιδηρονικέλιο με τα δικά της μεταλλεύματα.
  • Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για συνειδητή και μεθοδευμένη υπερχρέωση πης βιομηχανίας στην ΛΕΣ[ (αν πλήρωνε με τιμολόγια που πληρώνουν διαχρονικά πι σημερινοί υποψήφιοι επενδυτές της ΛΑΡΚΟ, τότε η ΔΕΗ είναι να επιστρέψει στη ΛΛΡΚΟ πάνω από Ι 00 εκατομμύρια).
  • Την συνειδητή και μεθοδευμένη απόδοση τον προστίμού των «κρατικών ένισχύσεων», καθώς και την εργαλειοποίηση τον με σκοπό το ξεπούλημα και την διάλυση της ΛΑΡΚΟ ενώ αυτή δεν έχει πάρει ούτε ένα εύρώ από το κράτος (μετά τη διαδικασία εκποίησης το πρόστιμο Θα διαγραφεί όπως λένε).
  • Πώς μέσα από τη διαδικασία της «εκκαθάρισης εν λειτουργία» της έχούν δοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ι ΟΙ) ρΙυs εκατομμύρια ευρώ, extra (άλλα 140 εκατομμύρια έχει εισπράξει από τις πωλήσεις αυτό το διάστημα) και απαξιώθηκε μέχρι «τελικής πτώσεως», έχει εγκαταλειφθεί και είναι σε μη λειτουργική κατάσταση το 90°/ο των εγκαταστάσεων έτσι ώστε να απαξιωθεί εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το σταμάτημα της λειτουργίας και την όξυνση τον εκβιασμού στους εργαζομένους.
  • Πώς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν ανεξάντλητες δυνατότητες με βάση την τεχνογνωσία τους αλλά διαχρονικά εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με μικρές αμοιβές.
  • Πώς η κυβέρνηση μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, αυτές τις συνθήκες τις έχανε πιο επικίνδυνες και πιο δύσκολες ενώ παράλληλα σακάτεψε το πενιχρό εισόδημα μας.
  • Την τραγική κατάσταση ατην οποία βρίσκεται σήμερα η ΛΑΡΚΟ έχοντας φτάσει στο τελικό στάδιο της εγκληματικής εκποίησης.
    • Πώς παρά τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν η κυβέρνηση εμπαίζει τούς εργαζόμενους εδώ και 22 μήνες δεν διασφαλίζει τις Θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους ενώ δεν διασφαλίζει την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της βιομηχανίας για να αποτελέσει παράγοντα ανάπτύξης στην οικονομία της Χώρας ώστε όχι μόνο να διατηρηθούν οι Θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες.
    • Τις τραγικές επιπτώσεις που Θα έχει η πολιτική της Κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ, τόσο στους δείκτες ανεργίας στους πέντε νομούς που δραστηριοποιείται όσο και συνολικά στην οικονομία της χώρας.

    Έχοντας δεδομένο από την πλευρά μας ότι η πλειοψηφία τον δημοσιογραφικού κόσμού αποτελείται από φωνές και πένες που μεταδίδουν την αντικειμενική αλήθεια, σας καλούμε την Λεύτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου της ΕΣΗΕΑ να ακουστεί και να μεταδοθεί ολόκληρη η αλήθεια για το έγκλημα που διαδραματίζεται στην ΛΛΡΚΟ.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    1’α Δ.Σ. των Σωματείων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας