Σχηματάρι: Βαρύς τραυματισμός εργάτη. Ανυπαρξία υποδομών υγείας

839
σχηματάρι

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της εργασίας μετανάστη στην εταιρεία ανακύκλωσης «Σιακανδάρης», στο Σχηματάρι. Ο εργάτης τραυματίστηκε όταν το κλαρκ που οδηγούσε αναποδογύρισε.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας κάνει λόγο για «άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα», ενώ καταγγέλλει και την έλλειψη υποδομών υγείας στην περιοχή, καθώς, όπως σημειώνει, «ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου και από εκεί λόγω του ότι δεν υπήρχαν υποδομές για να αντιμετωπιστεί το συμβάν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου διαγνώστηκε με κατάγματα στους ώμους και συνεχίζει να νοσηλεύεται».

«Εν έτει 2020 αντί η τεχνολογία να αξιοποιείται για την ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς, αυτή αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άνοδο της κερδοφορίας των βιομηχάνων, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα για τα δικά τους κέρδη δεν λειτουργούν βασικές υποδομές υγείας όπως στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου που βρίσκεται σε μια μεγάλη βιομηχανική ζώνη. Απαιτούμε η εργοδοσία να διασφαλίσει οτιδήποτε χρειαστεί για την αποθεραπεία αλλά και την επιβίωση του συναδέλφου. Απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν πιθανές ευθύνες», αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στην ανακοίνωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας