Συστήματα αεράμυνας της Αρμενίας κατέρριψαν δύο drones του Αζερμπαιτζάν

569
κατέρριψαν δύο drones του Αζερμπαιτζάν

Στρατεύματα στη περιοχή στέλνει η Ρωσία

Τη νύχτα τα συστήματα αεράμυνας της Αρμενίας κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Αζερμπαιτζάν.

Φαίνεται ότι η Αρμενία, ένα χρόνο μετά τον πόλεμο με το Αζερμπαιτζάν έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τον στρατό της και τα συστήματα αεράμυνας, καθώς μέχρι πρότινος, μη επανδρωμένα ιπτάμενα οπλισμένα οχήματα του Αζερμπαϊτζάν, διέσχιζαν ελεύθερα τα σύνορα του εναέριου χώρου του γειτονικού κράτους.

Εχθές εν μέσω της κλιμάκωσης της κατάστασης στα σύνορα, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, τα αρμενικά συστήματα αεράμυνας χτύπησαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV του Αζερμπαϊτζάν, τα οποία παραβίασαν τα σύνορα του εναέριου χώρου της χώρας.

“Η Αεροπορική Άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας, απέτρεψε τις προσπάθειες διείσδυσης UAV στον εναέριο χώρο της χώρας: Στις 29 Ιουλίου, το Υπουργείο Άμυνας της RA, ξεκινώντας στις 23:00, μονάδες της Αεροπορικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων, σταμάτησαν τις προσπάθειες UAV να διεισδύσει στον εναέριο χώρο της Αρμενίας στο τμήμα Gegharkunik των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Από τις 07:00 στις 30 Ιουλίου, η κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, είναι σχετικά σταθερή και τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας”,  αναφέρει σε δήλωση το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Είναι γνωστό ότι το Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιεί μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αναγνώριση, πιθανώς για να πραγματοποιήσει περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Αρμενίας.

Ταυτόχρονα αρμενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε, ότι ο Πρόεδρος της Αρμενίας Πασινιάν, έχει ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης.

Έτσι λοιπόν, ο Πούτιν αποφάσισε να μετακινήσει τη ρωσική 102η μεραρχία που σταθμεύει στην περιοχή Syunik της Δημοκρατίας της Αρμενίας, στις συνοριακές περιοχές της χώρας.

Με τον φόβο μιας απότομης κλιμάκωσης στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι ρωσικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, για να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο λόγος για την αποστολή του ρωσικού στρατού στην περιοχή, ήταν μια απότομη επιδείνωση της κατάστασηςστα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, και την αποφυγή  τακτικών βομβαρδισμών τόσο από το έδαφος της Αρμενίας των θέσεων του Αζερμπαϊτζάν, όσο και από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν  των θέσεων της Αρμενίας.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρέχονται από το “Times.am”, σήμερα η κατάσταση είναι κρίσιμη στην περιοχή του οικισμού Sotq. Από χθες, αυτή η περιοχή απομονώθηκε, ενώ ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προχωρά ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, σκοπεύοντας να αναλάβει τον έλεγχο σημαντικού τμήματος του εδάφους της Αρμενίας.

«Η περιοχή του χωριού Kut είναι κλειστή για δημοσιογράφους για λόγους ασφαλείας». Ο κυβερνήτης του Gegharkunik Gnel Sanosyan,  δήλωσε σήμερα σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά από κυβερνητική συνάντηση. «Ο εχθρός προχώρησε στην περιοχή του χωριού Kut, έτσι λήφθηκε αυτή η απόφαση( να κλείσει η περιοχή), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός του  συνοριακού περιστατικού».

Μεταξύ άλλων, το Times.am αναφέρει ότι ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται στα σύνορα για να ελέγξουν την κατάσταση και να αποτρέψουν νέες στρατιωτικές συγκρούσεις, αν και δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημα σχόλια για αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας