ΣΥΡΙΖΑ: Με τα ΜΑΤ ως κυβέρνηση, εναντίον τους ως αντιπολίτευση

2185
σύριζα

Θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του την αστυνομοκρατία και την αγριότητα των ΜΑΤ επ’ ευκαιρία των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Χωρίς αιδώ, χωρίς συγγνώμη, για τα περασμένα, χωρίς παραιτήσεις για τις “κωλοτούμπες” και με αλαζονικό ύφος οιονεί “εξουσίας“, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τις αστυνομικές επιθέσεις σε φοιτητές, ενώ και βουλευτές του ακόμα, ξεχνώντας τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την εμφάνισή τους στην ΑΣΟΕΕ!

Άραγε τόσο κοντή είναι η μνήμη τους; Τόση είναι η θρασύτητα τους ώστε να αυτοδιαγράφουν και να αυτοεξαιρούν το δικό τους κυβερνητικό αυταρχικό παρελθόν για να αποδοκιμάσουν ως αντιπολίτευση μόνο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της Ν.Δ; Τόση ακόμα είναι η απώλεια κάθε λογικής ώστε να επιχειρούν συγκρίσεις του τύπου: τα δικά μας ήταν ασήμαντα πλημμελήματα, ενώ της Ν.Δ εγκλήματα;

Μπορεί κάποιοι να ξεχνούν αλλά εμείς δεν ξεχνάμε την αστυνομοκρατία που ζήσαμε στο πετσί μας στους δρόμους και στα ειρηνοδικεία ούτε τις άγριες δολοφονικές επιθέσεις και τα χημικά των ΜΑΤ σε κλειστούς χώρους απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Δεν ξεχνάμε τις αστυνομικές πολιορκίες των συμβολαιογραφείων σε όλη την Ελλάδα και τους άγριους ξυλοδαρμούς  όσων ζητούσαν στοιχειώδη διαφάνεια και προστασία της πρώτης κατοικίας από σκοτεινούς και απροσπέλαστους  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δεν ξεχνάμε την μετατροπή της διαμαρτυρίας στα συμβολαιογραφεία σε ιδιώνυμο αδίκημα. Δεν ξεχνάμε τις μηνύσεις και τις δικογραφίες σε βάρος αγωνιστών και ηγετικών στελεχών της Αριστεράς. Δεν ξεχνάμε τις δικογραφίες σε βάρος του Λαφαζάνη και την πρόσφατη παραπομπή του σε δίκη με σωρό ανυπόστατων κατηγοριών. Δεν πέρασε απαρατήρητο επίσης ότι ο διαμαρτυρόμενος τώρα ΣΥΡΙΖΑ, δεν έβγαλε άχνα και κράτησε μάλλον επιδοκιμαστική σιωπή στη δίκη Λαφαζάνη μετά από μήνυση fund της Λιβερίας και της Εισαγγελίας. Δεν έχουμε διαγράψει ακόμα από την μνήμη μας ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποίησε, εξόπλισε και αναβάθμισε νομοθετικά και πρακτικά το εμφυλιακού τύπου αμαρτωλό τμήμα της Γενικής Ασφάλειας υπό τον απεχθέστατο τίτλο ” Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος“.

Ασφαλώς καλώς αντιδρά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Νεοδημοκρατικό αυταρχισμό… Όμως για να έχει στοιχειώδη αξιοπιστία αυτή του η αντίδραση και για να μη θεωρηθεί ότι αποτελεί συνήθη ψηφοθηρία, επαγγελματικό ίδιον κάθε αντιπολίτευσης, θα πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένη αποδοκιμασία και καταδίκη του αυταρχικού κυβερνητικού παρελθόντος του και καταγγελία όλων εκείνων των μέτρων που διόγκωσαν την αυταρχική, αστυνομική και δικαστική θωράκιση του κράτους ενάντια στην λαϊκή διαμαρτυρία και τους αγώνες λαού και νεολαίας.

Η στήλη θα αναμένει λοιπόν, μια έμπρακτη αυτοκριτική και όχι μισόλογα και λόγια του αέρα, αν και πολλοί μας λένε ότι θα εξαντληθούμε να αναμένουμε, αφού η πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν διόλου παροδική ή “ευκαιριακό ολίσθημα”.

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας