ΣΥΡΙΖΑ-Ιδιωτικοποιήσεις: Ως κυβέρνηση αποθέωσε το ξεπούλημα, ως αντιπολίτευση καταγγέλλει το “έγκλημα”!

1326
Ως κυβέρνηση αποθέωσε το ξεπούλημα

«Χαρίζετε την περιουσία του ελληνικού λαού με εξοργιστικά ερασιτεχνικό και ύποπτο τρόπο. Βρισκόμαστε μπροστά ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει» – Αλέξης Τσίπρας.

“Πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα”, λοιπόν, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτησή του, προχτές, στην Βουλή.

Και νομίζουμε ότι πρέπει να πάρουμε απολύτως τοις μετρητοίς τα λόγια του κ.Τσίπρα. Διότι ο άνθρωπος ξέρει από τέτοια “εγκλήματα”. Αν τώρα τα δικά του ήταν “επαγγελματικά” σε αντίθεση με τον «ερασιτεχνικό» – κατά την εκτίμησή του – τρόπο της ΝΔ, αυτά ας τα βρούνε μεταξύ τους οι ξεπουληματίες.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης της κατάφερε να ολοκληρώσει πλήθος εγκλημάτων, δηλαδή ιδιωτικοποιήσεων. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει σε αριθμό εγκλημάτων (ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή) και τις τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά – Παπαδήμου.

Στις 25 Μαϊου 2016, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (δείτε το σχετικό έγγραφο στο τέλος του κειμένου) το επικαιροποιήμενο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο υπήρχε κατάλογος με 19 ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν να υλοποιήσει! Το προεκλογικό ανέκδοτο «δεν πουλάμε» του 2015, ένα χρόνο μόλις μετά είχε μετατραπεί στο πιο επίσημο πωλητήριο. Εκείνο το επίσημο πωλητήριο είχε τις υπογραφές των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τι έβγαζαν στο «σφυρί» μεταξύ άλλων;

— Το 17% της ΔΕΗ
—  Το 35% των ΕΛΠΕ
—  Το 65% της ΔΕΠΑ
— Το 23% της ΕΥΑΘ
— Το 11% της ΕΥΔΑΠ
— Το 6% του ΟΤΕ
— Την Εγνατία Οδό
— Τις μαρίνες Αλίμου, Χίου, Πύλου
— Το Ελληνικό
—  Τον ΟΛΘ
— Τον ΟΛΠ
—  Τον Αστέρα Βουλιαγμένης,
— Την έκταση Αφάντου
— Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
— Τη ΔΕΣΦΑ

Αυτές ήταν οι δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να ξεπουλήσει(επαγγελματικά;)  από τις ενεργειακές υποδομές της χώρας (ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ) μέχρι λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα και άλλες υποδομές χωρίς φυσικά να διστάσει στη λίστα του ξεπουλήματος του να βάλει ακόμα και το νερό!

Αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε μόνο σε σχεδιασμούς. Παρήγαγε και …έργο. Ηταν έγκλημα έγινε… πράξη, για να παραφράσουμε εκείνο το εμπνευσμένο «ήταν δίκαιο έγινε πράξη» που έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου στους  κυβερνητικούς τους δεκάρικους. Ηταν εκείνοι που πήραν την κυβερνητική εξουσία κηρύσσοντας «ανένδοτο αγώνα» κατά του «ξεπουλήματος» της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά τελικά ξεπέρασαν ακόμα και τις …προσδοκίες των δανειστών.

Για να δούμε το «έργο» τους. Η κυβέρνηση Τσίπρα μέσα σε 4,5 χρόνια μεταξύ άλλων:

— Πούλησε το 67% του ΟΛΠ στους Κινέζους της Cosco δίνοντας βορά στο κεφάλαιο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

—  Πούλησε το 68% του ΟΛΘ. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πέρασε στα χέρια της κοινοπραξία SEGT η οποία συνίσταται από το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαια Deutsche Invest Equity Partners (47%), την Terminal Link, που είναι θυγατρική του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM (33%), και την Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη (20%).

— Ξεπούλησε το 66% του ΔΕΣΦΑ στο όμιλο SENFLUGA Energy δίνοντας μάλιστα όλη τη διοίκηση στον «επενδυτή».

— Πούλησε τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι μόλις 45 εκατ. ευρώ.

— «Χάρισε» την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο Λάτση με 92 ευρώ το τ.μ!!! Το 2014 βέβαια ο Τσίπρας δήλωνε: «Αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό, καλύτερα ψηφίστε Σαμαρά».

— Ξεπούλησε στη Γερμανική «Fraport» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

— Ιδιωτικοποίησε το 49% του ΑΔΜΗΕ παραχωρώντας σε ιδιώτες το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας!

— Υπέγραψε την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

— Πούλησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ, της εταιρείας συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.

— Παραχώρησε στον ΟΠΑΠ για 20 χρόνια το αποκλειστικό δικαίωμα του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

— Παραχώρησε ακόμα και το 5% των μετοχών του ΟΤΕ (από 6% που είχαν μείνει στο ελληνικό δημόσιο) στη Γερμανική «Deutsche Telecom».

— Πούλησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης ένα από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της Μεσογείου.

— Πούλησε την Κασσιόπη στην Κέρκυρα έκταση 490 στρεμμάτων στην NCH Capital Inc., ένα θηριώδες fund με έδρα τη Νέα Υόρκη που θα ρίξει τσιμέντο για θα οικοδομηθούν 35.000 τ.µ. για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, 84 ανεξάρτητες κατοικίες και μια μαρίνα 57 σκαφών.

— Ξεπούλησε πλήθος ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ανήκαν στο ελληνικό δημόσιο.

Αυτά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την κυβερνητική θητεία του. Στην οποία όλη η δημόσια περιουσία (με την σύμφωνη γνώμη και φυσικά με την από κοινού ψήφο της ΝΔ στο 3ο Μνημόνιο) τέθηκε ενέχυρο μέχρι το… 2114 προς ξεπούλημα στο Υπερταμείο.

Απόδειξη ότι ο νεοδικομματισμός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον παλιό δικομματισμό: Οπως διαγωνίζονται οι εταίροι του στα “εγκλήματα” έτσι διαγωνίζονται μεταξύ τους στην υποκρισία και στον φαρισαισμό.

Πηγή: ημεροδρόμος

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας