ΣΥΡΙΖΑ: «Αντάρτικο» από είκοσι βουλευτές για βουλευτική αποζημίωση και συνεργάτες

1734
συριζα

«Αίμα και άμμος» ήταν η απάντηση κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτημα σχετικά με το τι συμβαίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς, δυόμισι μήνες μετά τις εκλογές, ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα με τα οικονομικά και τους συνεργάτες των βουλευτών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου είκοσι βουλευτές οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταβάλλουν το 40% της μηνιαίας αποζημίωσης στο κομματικό ταμείο. Παράλληλα, δεν αποδέχονται να παραχωρήσουν στο κόμμα τούς τρεις από τους πέντε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες. Το θέμα είχε συζητηθεί, σε υψηλούς τόνους, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όπου, μάλιστα, ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη και των συγκεκριμένων βουλευτών.

Επιχειρώντας να βρει λύση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η απόφαση να σταλεί επιστολή του Τσίπρα προς όλους τους βουλευτές, με την οποία τους καλεί να συμμορφωθούν άμεσα και τους υπενθυμίζει ότι όσοι μπήκαν στα ψηφοδέλτια ήταν ενήμεροι και είχαν συμφωνήσει με τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την επιστολή Τσίπρα, οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται αρκετά ενοχλημένος με το γεγονός, καθώς αντιλαμβάνεται ότι τα ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα δημιουργούν εσωστρέφεια και αποδυναμώνουν τις αντιπολιτευτικές δυνατότητες.

Ποιοι είναι οι είκοσι «αυτονομημένοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι είκοσι βουλευτές δεν είναι πολιτικά ομογενοποιημένοι. Δεν ανήκουν, δηλαδή, σε συγκεκριμένη τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κυρίως για βουλευτές της επαρχίας, ενώ αρκετοί από αυτούς είτε θεωρούνται “πρωτοκλασάτοι”, είτε είναι πρώην υπουργοί, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες στον Αλέξη Τσίπρα.

Στην συζήτηση που έγινε στην πρώτη συνεδρίαση, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι αρμόδια να αποφασίσει για το ζήτημα είναι η ίδια η ΚΟ, άποψη που δημιούργησε ένταση μεταξύ της πρώην υπουργού και του Πάνου Σκουρλέτη. Παράλληλα, τόσο η Σία Αναγνωστοπούλου όσο και ο Παύλος Πολάκης υποστήριξαν ότι οι βουλευτές της επαρχίας έχουν αυξημένα έξοδα και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην ομάδα των είκοσι υπάρχουν και νέοι βουλευτές, ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς είναι παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας