Συρία: Φιλοτουρκική ανταρτική οργάνωση αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ιντλίμπ

1665
οργάνωση
Η οργάνωση αυτή είναι η πρώτη που συμμορφώνεται με την αξίωση για εκκένωση.

Η οργάνωση αυτή είναι η πρώτη που συμμορφώνεται με την αξίωση για εκκένωση αποστρατιωτικοποιημένης ουδέτερης ζώνης που δημιούργησαν η Τουρκία και η Ρωσία για να αποτρέψουν μια υποστηριζόμενη από τη Ρωσία επίθεση του συριακού στρατού, διευκρίνισε επίσης ο Ράμι Αμπντελραχμάν, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, το οποίο έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με πηγές των ανταρτών για να επιβεβαιώσουν την πληροφορία αυτή.

Η οργάνωση Φάιλακ αλ Σαμ συνδέεται με την Τουρκία και την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και μέχρι πριν τις αρχές του 2016 βρισκόταν σε συμμαχία με τις γνωστές τζιχαντιστικές οργανώσεις «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα» και «Αχράρ Αλ Σαμ», με τις οποίες από κοινού κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ το 2015. Στις 30 Ιανουαρίου 2016 η ηγεσία της δήλωσε ότι αποχωρεί από την συμμαχία με τις δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις και ότι συνενώνεται με άλλες 8 παρόμοιες οργανώσεις, οι οποίες πολέμησαν κατά του κυβερνητικού στρατού της Συρίας (και ηττήθηκαν κατά κράτος) στο Χαλέπι.

Η Φάιλακ αλ Σαμ ήταν επίσης μία από τις φιλοτουρκικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που συνεργάστηκαν με τον επίσημο τουρκικό στρατό κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην κατοικούμενη κυρίως από Κούρδους επαρχία της Αφρίν, στις αρχές του τρέχοντος έτους.

2 Σχόλια

  1. Λάθος τίτλος.Δεν απόσυρε τις δυνάμεις της από την Ιντλίμπ αλλά από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δυνάμεων του στρατού της Συρίας και της Ιντλίμπ

    • Υπάρχει ένα «θεματάκι» με το μήκος των τίτλων στην ιστοσελίδα, που μας υποχρεώνει, κάποιες φορές, σε οδυνηρούς περιορισμούς… Αυτό που λέτε είναι σωστό και επεξηγείται εντός του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας