Συρία: Ρώσοι κατέστρεψαν βάση Τουρκικών-ΕΔ και τζιχαντιστών-Αυξάνονται τουρκικές απώλειες

998
Ρώσοι κατέστρεψαν βάση Τουρκικών-ΕΔ

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις κλιμακώνονται – Τα ρωσικά αεροσκάφη ανανεώνουν τις αεροπορικές επιδρομές τους στην επαρχία Ιντλίμπ

ίσω από τη συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας ή Πούτιν – Ερντογάν σε διάφορα επίπεδα, διεξάγεται ένας σιωπηρός πόλεμος στο στρατιωτικό πεδίο που ξεπερνάει τα όρια της ανεξάρτητης ανάπτυξης στρατιωτικών εξοπλισμών, φτάνοντας στο σημείο της εκατέρωθεν ανοιχτής και δημόσιας πρόκλησης.

Νέες πληροφορίες ανέφεραν, ότι οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις ετοιμάζονται να καταστρέψουν μεγάλη αποθήκη τουρκικών βαρέων στρατιωτικών εξοπλισμών και πυρομαχικών, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σήμερα αυτές οι πληροφορίες ήλθαν να επιβεβαιωθούν, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα στη Συρία δέχθηκαν ισχυρή επίθεση με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων και αποθηκών όπλων.

Οι θέσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία, υπέστησαν μία από τις πιο βίαιες επιθέσεις των Κούρδων. Ως αποτέλεσμα, οι θέσεις του τουρκικού στρατού και των τρομοκρατικών ομάδων τους, τα θωρακισμένα οχήματα των τουρκικών στρατευμάτων, οχυρώσεις και αποθήκες όπλων καταστράφηκαν, για να μην αναφέρουμε τις μεγαλύτερες απώλειες Τούρκων στρατιωτών το τελευταίο έτος.

Στο βίντεο που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε την επίθεση στις θέσεις του τουρκικού στρατού, που οι Κούρδοι της Συρίας τους αποκαλούν κατακτητές. Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν κυρίως από πυροβολικό και από ATGM, επιπλέον, η επίθεση, αποδείχθηκε μεγάλη έκπληξη για τον τουρκικό στρατό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 τούρκοι στρατιώτες και 10 μαχητές να σκοτωθούν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αρνείται μέχρι στιγμής να δώσει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με τους θανάτους Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή Αλ-Μπαμπ, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από λίγες ώρες ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού έφτασαν στο συριακό Αφρίν, κάτι που αν συμβαίνει, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Άγκυρα να προετοιμάσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια και βορειοδυτικά της Συρίας, αν και δεν έχουν υπάρξει σχόλια για αυτό από την τουρκική στρατιωτική διοίκηση.

Σε μια άλλη εξέλιξη ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίων Δικαιωμάτων (SOHR), ανέφεραν ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη ανανέωσαν τις αεροπορικές επιδρομές τους στη «ζώνη αποκλιμάκωσης», ως μέρος της σημαντικής επιδείνωσης τον τελευταίο καιρό, καθώς αρκετές αεροπορικές επιδρομές έχουν εκτελεστεί σε θέσεις κοντά στο Deir Sonbol στη νότια ύπαιθρο του Idlib και τα περίχωρα της περιοχής Sheikh Bahr στα βορειοδυτικά του Ιντλίμπ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Νωρίτερα το πρωί, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση, στοχεύοντας σε θέσεις στην πόλη al-Bara, η οποία φιλοξενεί τουρκικό σταθμό παρατήρησης στο Jabal al-Zawiyah στη νότια ύπαιθρο του Idlib.

Και από την πλευρά των τρομοκρατών όμως, υπήρξε επίθεση σε ρωσική στρατιωτική συνοδεία, αφού είχαν ενημερωθεί για το πέρασμα της ρωσικής αυτοκινητοπομπής.

Η επίθεση στο ρωσικό στρατιωτικό κομβόι στη συριακή επαρχία Χομς, ήταν εντελώς στοχευμένη. Έγινε γνωστό ότι οι τρομοκράτες και πιθανότατα μιλάμε για τους μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους”,  προειδοποιήθηκαν ότι κατά μήκος αυτής της διαδρομής θα κινηθεί η ρωσική στρατιωτική συνοδεία. Προφανώς, οι τρομοκράτες ήταν κοντά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από συριακές πηγές, χρησιμοποιήθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (η αναφορά επίθεσης με όλμους δεν επιβεβαιώθηκε).

Η ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, φέρεται να μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διάφορες περιοχές της Συριακής επαρχίας Χομς. Οι ζημιές στο στρατιωτικό φορτηγό δεν ήταν τόσο κρίσιμες όσο αναμενόταν, ωστόσο,  Ρώσος στρατιωτικός τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Προς το παρόν, έγινε γνωστό ότι ο 45χρονος κάτοικος του Νοβοσιμπίρσκ, αντισυνταγματάρχης Αλεξέι Σνάιντερ, αποσπασμένος από τον Βόρειο Στόλο, αποδείχθηκε ότι σκοτώθηκε στη Συρία. Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δεν ανέφεραν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα.

Πηγή: Πενταπόσταγμα Ιωάννης Χάρχαρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας