Συρία: Έτοιμη για άμεση αντίδραση η Μόσχα σε περίπτωση Τουρκικής απειλής

912
Έτοιμη για άμεση αντίδραση η Μόσχα

Χοντραίνει και άλλο το παιχνίδι στη Συρία ανάμεσα σε Τούρκους και Ρώσους που δεν τα βρίσκουν με τίποτα

Εκτραχύνεται δραματικά πλέον η κόντρα Μόσχας και Άγκυρας για την μοιρασιά στην Συρία, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην περιοχή.

“Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιτεθεί άμεσα σε τουρκικά στρατεύματα στη Συρία σε περίπτωση παραμικρής απειλής στα ρωσικά αεροσκάφη”, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της εμφάνισης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ πολλών τουρκικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων MIM-23 Hawk, τα οποία δημιουργούν σαφή απειλή για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν επιθέσεις σε τρομοκρατικές ομάδες και Τούρκους μισθοφόρους, έγινε γνωστό ότι περίπτωση της παραμικρής απειλής για τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να επιτεθεί άμεσα ακόμα και σε τουρκικές τακτικές δυνάμεις.

Προς το παρόν, έχουν εκφραστεί ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με το γεγονός ότι το σύστημα αεράμυνας MIM-23 Hawk των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναπτυχθεί πράγματι στο Idlib, ωστόσο, σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή και ακαδημαικό στο πανεπιστήμιο της Μόσχας Konstantin Sivkov, εάν έχουμε οποιαδήποτε  απειλή για τη Ρωσία, τα πλήγματα θα δεν αργήσουν καθόλου να έρθουν.

«Το MiM-23 αποτελεί άμεση απειλή για τον ρωσικό στρατό στη Συρία. Το συγκρότημα λειτουργεί σε μεγάλα υψόμετρα και αποτελεί απειλή για όλα τα αεροσκάφη. Οτιδήποτε, ακόμη και ένα πολιτικό αεροσκάφος, μπορεί εύκολα να καταρριφθεί από τρομοκράτες.

Οι πτήσεις θα γίνουν επικίνδυνες μέχρι την ανάγκη κλεισίματος του εναέριου χώρου. Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για την καταστολή του. Το MiM -23 θα αλλάξει στην πραγματικότητα την ισορροπία δυνάμεων υπέρ των τρομοκρατών », δήλωσε ο Κωνσταντίν Σίβκοφ.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος τονίζει ότι τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας MIM-23 Hawk δεν μπόρεσαν να τοποθετηθούν στη Λιβύη, αφού λιβυκά μαχητικά MiG-29 κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο φορές τις θέσεις των τουρκικών συστημάτων αεράμυνας στην Αλ Βατίγια, αφού πρώτα τα “κατέστειλαν” με ηλεκτρονικό πόλεμο.

Μαζική χρήση πυραυλικών συστημάτων από τους Ρώσους

Όλοι πλέον θεωρούν ότι η Μόσχα ετοιμάζει πυρετωδώς χερσαία επίθεση στο Ιντλίμπ μαζί με τον συριακό στρατό, για να τελειώνει μία και καλή το όλο ζήτημα.

“Ισλαμιστές μαχητές και Τούρκοι μισθοφόροι στη Συρία άρχισαν να συντρίβονται με τα χτυπήματα του “Tornado” και  “Smerch”, αναφέρει σχετική έκθεση.

Τα αποδεικτικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν από τους ίδιους τους ισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι δημοσίευσαν εικόνες πολλών πυρομαχικών 9N235 στο διαδίκτυο.

Ο ρωσικός στρατός και ο συριακός στρατός βομβαρδίζουν ενεργά τις θέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών και των Τούρκων μισθοφόρων στη βόρεια Συρία για σχεδόν ένα μήνα, αναγκάζοντας τους περισσότερους μαχητές να απομακρυνθούν στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουρκικά στρατεύματα, ωστόσο, κρίνοντας από το γεγονός ότι τα ρωσικά αεροσκάφη άρχισαν να βομβαρδίζουν αυτές τις περιοχές, η Μόσχα και η Δαμασκός σκοπεύουν πλέον σοβαρά να εξολοθρεύσουν  να απελευθερώσουν μέρος της κατεχόμενης επικράτειας της αραβικής δημοκρατίας στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το “πάρτι” στην Συρία μόλις ξεκίνησε και οι Ρώσοι σκοπεύουν να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους χωρίς να έχουν στα “πόδια τους” τους Τούρκους που θέλουν προσάρτηση της Βόρειας Συρίας.

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Γιώργος Μοτσάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας