Συνταξιούχοι: Παν/κη Συγκέντρωση απάντηση στο μέρισμα – κοροϊδία

2160
Κατρούγκαλο

Αθήνα Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη στα προπύλαια, 5 το απόγευμα. Με τη μαζική, ενωτική και μαχητική συμμετοχή τους στην πανελλαδική – πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου που θα ακολουθήσει, θα απαντήσουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού  για το «κοινωνικό μέρισμα»-κοροϊδία.

Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΤΑΕ-ΟΑΕΕ – ΝΑΤ, και επικουρικής ασφάλισης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ.
Μιλώντας στην iskra o γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης Τέλης Κάνταςανάφερε ότι:
«Το «κοινωνικό μέρισμα», που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι στην ουσία ψίχουλα ελεημοσύνης σε σχέση με την μνημονιακή λεηλασία των συνάξεών μας από τα δύο μνημόνια που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε σχέση με αυτή που συντελείται με βάση το τρίτο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και η οποία θα φτάσει μέχρι το 2019 στα 8,2 δισ ευρώ.
Οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές μας δεν βολευόμαστε και δεν ξεγελιόμαστε με πολιτικές φιλανθρωπίας. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση των συντάξεων μας, των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών, και κατά συνέπεια για την αντιμνημονιακή ανατροπή, που θα βάλει τέλος στις πολιτικές της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της ταπεινωτικής εξάρτησης και υποτέλειας.»
Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων» ο Χρήστος Παπαδέας δήλωσε στην iskra τα εξής:
«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν έχει καμία σχέση με την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 για χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, που δε θα δινόταν μόνο μία φορά και εφάπαξ, αλλά για κάθε χρόνο και την οποία έτσι κι αλλιώς ακύρωσε με την υπογραφή του κατάπτυστου  3ου μνημονίου.
Η εξαγγελία αυτή για όσους χαμηλοσυνταξιούχους οι μνημονιακές πολιτικές και της σημερινής κυβέρνησης έστειλαν στην φτώχια, την περίοδο μάλιστα που καταργείται το ΕΚΑΣ και έχουν σφαγιαστεί οι επικουρικές συντάξεις, έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση της ανοχής των ίδιων και όλου του λαού για τη συνέχιση των μνημονίων, και κυρίως του 4ου, που τώρα προετοιμάζεται και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερους φτωχούς συνταξιούχους τα επόμενα χρόνια.
Η «Πρωτοβουλία των Συνταξιούχων» στηρίζει και καλεί σε μαζική και ενωτική συμμετοχή την αγωνιστική κινητοποίηση των συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων, ως πρώτη απάντηση τους στις εξαγγελίες-κοροϊδία του πρωθυπουργού, και συγκεκριμένα την πανελλαδικήπανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη, 15 Δεκέμβρη, στην Αθήνα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 5 το απόγευμα και την πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας