Συνεχείς ξυλοδαρμοί πολιτών στη Λευκίμμη. Αστυνομική κατοχή και απαγόρευση μετακινήσεων

1856
ξυλοδαρμοί

Λίγες μέρες μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς 23χρονου, ενώ πήγαινε στη δουλειά του, καταγγέλλεται και νέος ξυλοδαρμός κατοίκου της Λευκίμμης, που περπατούσε στον περιφερειακό δρόμο χωρίς αστυνομική άδεια. 

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και με βάση τα στοιχεία των ιατροδικαστικών εξετάσεων έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Τα περιστατικά αυτά, όπως και η εισβολή δεκάδων ανδρών των ΜΑΤ, με τη χρήση και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, σε καφετέρια, για την τρομοκράτηση των θαμώνων της, θέτουν, για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της αστυνομικής κατοχής της Λευκίμμης, οι κάτοικοι της οποίας αντιδρούν στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ και τη μετατροπή της περιοχής σε σκουπιδότοπο.

Χαρακτηριστική της τεράστιας σημασίας που δίνει η κυβέρνηση Τσίπρα στην καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων, είναι όχι μόνο η σταθερή παραμονή 13 διμοιριών ΜΑΤ και μονάδας της ΟΠΚΕ μέσα και έξω από την πόλη, αλλά και η απαγόρευση της μετακίνησης στους πολίτες, που για να πάνε στα χωράφια ή στα σπίτια τους, αν αυτά βρίσκονται έξω από τη Λευκίμμη, απαιτείται γραπτή άδεια από την αστυνομία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας