Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ

1417
εργασίας

Με στόχο την καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ΣΣΕ, συνεχίζουν και σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου τις στάσεις εργασίας, από τις 20.00 έως τις 22.00, οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) για την διεκδίκηση ικανοποιητικής συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τονίζεται:

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, η διοίκηση του Κρατικού, απ’ ότι φαίνεται σε πλήρη συμφωνία με την Κυβέρνηση, επιδιώκει να υπογράψει νέα σύμβαση με χειρότερους όρους από την προηγούμενη. Η εξέλιξη αυτή αφορά τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, αφού μπορεί να υποσκάψει τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε κάθε χώρο.

Ο αγώνας για τη σύμβαση διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να επιδράσει στις εξελίξεις που αφορούν τη ζωή και την εργασία του. Έχει ως στόχο τη ρύθμιση των όρων και προϋποθέσεων δουλειάς, την εξασφάλιση όσο δυνατόν μεγαλύτερου βαθμού αξιοπρέπειας και διαβίωσης, την υπεράσπιση ηθοποιών που δεν έχουν διαπραγματευτική δυνατότητα απέναντι στην εργοδοσία.

Αναρωτιόμαστε ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση του Κρατικού.

Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν 3 μήνες τώρα πως είναι παράνομο να υπογράψουν τη σύμβαση που είχαμε εδώ και τόσα χρόνια και να απαιτούν την είσοδο των μνημονίων σε αυτήν, την ώρα μάλιστα που διαφημίζουν το τέλος τους.

Περιμένουμε να πάρουν θέση γραπτώς όσοι είναι υπεύθυνοι!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε με στάσεις εργασίας, όπως αποφάσισε το σωματείο μας και η συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, ως την υπογραφή της σύμβασής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας