Συνεχίζουν να καίνε την Ελλάδα-Ολονύχτια ”μάχη” με πύρινη κόλαση στην Ηλεία

496
Συνεχίζουν να καίνε την Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κάτοικοι και εθελοντές προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο θηρίο που ξέσπασε, χθες, κοντά στο χωριό Κορυφή του Πύργου  Ηλείας.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρο και 21 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας, η φωτιά εξακολουθεί να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της σε δασική έκταση, αναγεννημένο δάσος, σε χαράδρα αρκετά δύσβατη, όπου υπάρχουν και σκουπίδια.

Η εικόνα της φωτιάς, σύμφωνα με το patrisnews.gr, γύρω από το χωριό Κορυφή είναι καλύτερη. Ένα μέτωπο κινείται προς τα Φωναϊτικά, αλλά αρκετά μακριά από το χωριό. Όπως σημειώνει το patrisnews.gr φαίνεται πως τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί και ευελπιστούν ότι σύντομα το νέο μέτωπο θα τεθεί υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ είχε δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης του χωριού Κορυφή και, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ilialive.gr, στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς  σε αρκετές περιοχές της χώρας για σήμερα

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία 3 βρίσκονται Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία, Χανιά, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Αχαΐας, της Λακωνίας και της Μαγνησίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας