Συνεχίζεται ο κυκλώνας με μετακίνηση προς τα βόρεια

1647
κυκλώνας

Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, τα προβλήματα από τον κυκλώνα που πλήττει περιοχές της Ελλάδας, ενώ αναμένεται περιορισμός τους από αύριο.

Οι χθεσινοί και προχθεσινοί θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν υψηλό κυματισμό και μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων στη νότια Πελοπόννησο προκαλώντας υλικές ζημιές στις παράκτιες περιοχές. Ειδικότερα, έντονα ήταν τα φαινόμενα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας. 

Το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με αναφορά εμπορικού πλοίου, ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Μεθώνης έφτασε στα 90 km/h (10 Μποφόρ). Επίσης μετωρολογικοί σταθμοί στη Μεσσηνία και τη Λακωνία κοντά στο κέντρο του συστήματος, ανέφεραν ανέμους έντασης εφτά Μποφόρ με ριπές ακόμη ισχυρότερες.

Ο κυκλώνας εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους έφερε και ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν ιδιαίτερα τους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας, δημιουργώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στις Σπέτσες και το Κρανίδι Αργολίδας το ύψος βροχής ξεπέρασε τα 110 και 100 mm αντίστοιχα και οι καταιγίδες μετακινούνται σταδιακά προς τη Στερεά Ελλάδα.

Σήμερα, Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται αρχικά σε όλη σχεδόν τη χώρα, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και την Πελοπόννησο και προς το βράδυ στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι ισχυρά στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στη Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, από το απόγευμα όμως τα ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως την Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο και την Κεντρική Μακεδονία.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το μεσημέρι και όχι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το μεσημέρι και όχι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη Δευτέρα θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οπού θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας