Συνεχίζεται η ρωσική βοήθεια προς την Ιταλία-Στελεχώνεται ολόκληρο νοσοκομείο στο Μπέργκαμο

2737
ιταλία

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση κοιτάει αμήχανα, η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει ιατρική βοήθεια προς την Ιταλία, που πλήττεται όσο καμία άλλη χώρα από τον κορωνοϊό. Πλέον ένα ολόκληρο νοσοκομείο στο Μπέργκαμο θα στελεχώνεται αποκλειστικά από Ρώσους γιατρούς.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ριαζόφ, την ώρα που η Ιταλία καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση θανάτων σε ένα 24ωρο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 9,134 μόνο σήμερα.

«Περίπου μετά από μια εβδομάδα, μια ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο σχεδιάζεται να στηθεί έως εκείνη τη περίοδο στα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο Ριαζόφ διευκρινίζοντας ότι «το χρονικό διάστημα παραμονής των Ρώσων ιατρών εξαρτάται από τους στόχους και το αποτέλεσμα του έργου τους».

Ρώσοι γιατροί στους οίκους ευγηρίας στην Ιταλία

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Μπέργκαμο οι Ρώσοι γιατροί «εργάζονται πρωτίστως στους υπερπλήρεις οίκους ευγηρίας» στους οποίους υπάρχει έλλειψη γιατρών, ενώ υπάρχουν ανάγκες που αφορούν την απολύμανση των κτιρίων, χώρων και μέσων μεταφοράς.

Ο Ρώσος πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν και άλλοι ιατροί στην Ιταλία, εφόσον υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών.

Συνεχής ρωσική ιατρική βοήθεια στην Ιταλία

Η Ιταλία είναι ευγνώμων για τις μονάδες απολύμανσης και το στρατιωτικό υγειονομικό υλικό που αφειδώς στέλνει η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες, σε αντίθεση με την αποσπασματική και φειδωλή ανταπόκριση από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Μολαταύτα, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βλέπουν στην πράξη αρωγής αυτή, περισσότερο μία γεωπολιτική κίνηση, που ενισχύει την ισχύ και την επιρροή της Μόσχας, παρά μία  αντίδραση αλληλεγγύης, πράγμα που αρνείται η Ρώμη.

«Δεν υπάρχουν γεωπολιτικά σενάρια, έχουμε μία χώρα που χρειάζεται βοήθεια κι έχουμε κι άλλες χώρες που σπεύδουν να βοηθήσουν», απαντά ο Ιταλός ΥΠΕΞ Λουΐτζι Ντι Μάγιο σε δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου των Βρυξελλών πως «οι Ιταλοί εκπέμπουν ένα γενικό αίτημα βοήθειας κι οι Ρώσοι στέλνουν στρατιωτικούς γιατρούς και στρατιωτικό εξοπλισμό με στρατιωτικά αεροσκάφη. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας