Συνεργασία ΛΑ.Ε-ΑΛ.ΑΝΥ.Α: Όχι στο καθεστώς φίμωσης, διώξεων και νόθευσης εκλογών

1674
συνεργασία

Συνεργασία Λαϊκής Ενότητας και κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (ΑΛληλλεγγύη-ΑΝΥπακοή-Ανατροπή)

Παν. Λαφαζάνης: Οδεύουμε σε εκλογές νόθων διαδικασιών με πολιτικές διώξεις, φίμωση της ΛΑ.Ε και χωρίς έλεγχο των εκλογικών αποτελεσμάτων

Παν. Λαφαζάνης: Η ΛΑ.Ε δεν σιωπά, καταγγέλλει και αγωνίζεται ενάντια στην κατάλυση της δημοκρατίας και τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος

Παν. Λαφαζάνης: Τα συνεταιράκια Τσίπρας – Μητσοτάκης παίζουν μεταξύ τους ένα σικέ παιχνίδι εξουσίας, πνίγοντας μέσα στον αυταρχισμό κάθε ίχνος δημοκρατικών λειτουργιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (22/04) και ώρα 13:00 μ.μ., η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (ΑΛληλλεγγύη-ΑΝΥπακοή-Ανατροπή), στο Polis Art Café στην Αθήνα, με θέμα την εκλογική συνεργασία και τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», εκπροσώπου του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α.

Στη συνέντευξη Τύπου, συμμετείχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ και εκ μέρους του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α., ο Τάσος Καραγιώργος και η Αυγή Βουτσινά.

Τη συζήτηση συντόνισε η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας και μέλος της ΠΓ, Δέσποινα Σπανού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α.  που θα μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», Αυγή Βουτσινά.

 

Παρέμβαση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ στη συνέντευξη Τύπου

«Καταγγέλλουμε ως θεσμική αντιδημοκρατική εκτροπή της πορείας προς τις εκλογές τρία αυταρχικά κρούσματα αυθαιρεσίας, αδιαφάνειας, φίμωσης και πολιτικών διώξεων.

Πρώτον: Θεωρούμε ως μέγιστη εκτροπή και εκλογική ανωμαλία που οδηγεί σε νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος την αυθαίρετη και αυταρχική φίμωση της Λαϊκής Ενότητας από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, παρά το γεγονός ότι η ΛΑ.Ε έλαβε περίπου 2,9% στις προηγούμενες εκλογές και αντιπροσωπεύεται στην Ευρωβουλή.

Εξαιρετική αποστροφή προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ΕΣΡ αναγνωρίζει τη φίμωση της ΛΑ.Ε αδρανεί και σηκώνει τα χέρια ψηλά ως Πόντιος Πιλάτος!

Θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη θεσμική αυτή ανωμαλία με καταλήψεις, αγωγές και μηνύσεις και μη αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος.

Δεύτερον: Θεωρούμε αδιανόητο ο λαός να ψηφίζει αλλά τα αποτελέσματα να τα «βγάζουν» και να τα ανακοινώνουν οι εταιρείες, τύπου Singular, χωρίς κανένα πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο των κομμάτων.

Έχουμε βάσιμα ερωτήματα και ανησυχίες για την ακεραιότητα και αντικειμενικότητα αυτής της διαδικασίας και απαιτούμε πλήρη και σε βάθος διακομματικό έλεγχο των διαδικασιών συλλογής, καταγραφής και δημοσιοποίησης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Χωρίς αυτόν τον ουσιαστικό έλεγχο θεωρούμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα προκαλεί υπόνοιες και θα εγείρει αμφιβολίες για τη γνησιότητα του.

Τρίτον: Αποτελεί ντροπή και πλήρη κατάλυση της δημοκρατίας το γεγονός ότι ένα κόμμα όπως η ΛΑ.Ε βαδίζει στην εκλογική μάχη κάτω από ένα ρυπαρό καθεστώς πολιτικών διώξεων με υπόδικα και με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα, σειρά στελεχών της και μάλιστα τον επικεφαλής του κόμματος Παν. Λαφαζάνη, ο οποίος έχει στην πλάτη του πέντε δικογραφίες στα χέρια των εισαγγελικών αρχών. Ζητήσαμε να προχωρήσουν άμεσα αυτές οι υποθέσεις πριν τις εκλογές, είτε σε δίκη ώστε να κριθούν στο ακροατήριο ή να τεθούν στο αρχείο. Αυτό που δεν είναι νοητό είναι να υπάρχει η εκκρεμότητα των πολιτικών διώξεων, ενώ προχωράμε σε εκλογές. Μόνο σε ανύπαρκτες δημοκρατίες αλά Τουρκία συμβαίνουν αυτές οι καθεστωτικές εκτροπές. Έτσι, όμως, δεν διεξάγονται τίμιες αλλά διαβλητές και διάτρητες εκλογές, των οποίων αμφισβητούμε τη δημοκρατική νομιμότητα.

Η ΛΑ.Ε είναι δύναμη δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας και δικαιοσύνης σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, λιτότητα, κηδεμονίες και ολοκληρωτισμούς.

Όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν και συμβιβάζονται με όσα καταλύουν κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμότητας και εκλογικής αξιοπιστίας, εμείς δεν σιωπούμε αλλά αμφισβητούμε, καταγγέλλουμε και αγωνιζόμαστε για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και του λαού μας.

 

Παρέμβαση Τάσου Καραγιώργου εκ μέρους του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α.

Με τη Λαϊκή Ενότητα, δεν βρεθήκαμε σήμερα. Από την αρχή της μνημονιακής κρίσης είμαστε δίπλα σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες και σε όλα τα κοινωνικά πεδία.

Αποφασίσαμε να συμπορευτούμε, πέραν από το κινηματικό, και σε πολιτικό επίπεδο επειδή θεωρούμε τη Λαϊκή Ενότητα τον φυσικό μας σύμμαχο και επειδή όλα αυτά τα χρόνια, τα στελέχη της έχουν κρατήσει μία έντιμη και σταθερή ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική στάση.

Ο Παν. Λαφαζάνης αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και θα πρέπει να στηριχθεί και όχι πολιτικοί τύπου Μεγαλοοικονόμου, Κουντουρά, Κουίκ, Λεβέντης κ.ά., που αποτελούν ντροπή για την πολιτική ζωή του τόπου.

Διαλέξαμε να συμπορευτούμε με την πλευρά των «ηττημένων» από τους προσκυνημένους και όχι με αυτή των «προσκυνημένων νικητών».

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο ανατροπής» η συναγωνίστριά μας Αυγή Βουτσινά, που όλα αυτά τα χρόνια έχει διακριθεί για την αγωνιστικότητά της και τη συμμετοχή της σε αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.

Όλοι στον αγώνα για να ανατραπεί η μνημονιακή βαρβαρότητα και να δοθεί προοπτική για το μέλλον!

 

Παρέμβαση Αυγής Βουτσινά του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α., υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο ανατροπής»

Είμαι ενεργό μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (ΑΛληλλεγγύη-ΑΝΥπακοή-Ανατροπή) και όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε αγώνες για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως πλειστηριασμοί, διακοπές ηλεκτροδότησης, περίθαλψη ανασφάλιστων, μετακίνηση ανέργων, διόδια κ.λπ.

Νιώθω πολύ υπερήφανη γιατί μέσα από τις δράσεις αυτές πετύχαμε:

  • την καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ,
  • τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ,
  • την κατάργηση του εισιτηρίου των 5€ στα νοσοκομεία,
  • αναστολή πλειστηριασμών,
  • επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού σε φτωχά νοικοκυριά.

Σταθήκαμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που είχαν γονατίσει.

Αποφάσισα να συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΛΑΕ ακριβώς επειδή είναι ενωτικό, όπως επιβάλλουν οι πολιτικέςκοινωνικές συνθήκες και επειδή θεωρώ τη ΛΑΕ φυσικό μου σύμμαχο στην κοινή προσπάθεια ανάσχεσης της κρίσης και συνεπή δύναμη αποδεδειγμένη στην πράξη.

Είμαστε υπό κατοχή και επιβάλλεται να μπουν στην Ευρωβουλή άτομα τα οποία εκπροσωπούν τον λαό και όχι τις τράπεζες, τις αγορές και τις Βρυξέλλες.

Πάμε, λοιπόν, να ανοίξουμε το δικό μας μονοπάτι. Με τόλμη, αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και αλληλλεγγύη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας