Συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το ξεπούλημα της Κύπρου

1614

Συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο Τσίπρας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην Μιχαλολιάκου) για το Κυπριακό, ενόψει της συνάντησης στη Γενεύη Κυπρίων και εγγυητριών δυνάμεων.
Προφανώς, ο Αλ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους στους ”Ανανιστές” αρχηγούς των άλλων ελληνικών κομμάτων για το ξεπούλημα της Κύπρου στο όνομα της ευρωαμερικανικής νομιμοφροσύνης και εύνοιας, την οποία με τόση αγωνία προσπαθεί να διασφαλίσει ο Τσίπρας αυτήν την περίοδο εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης.
Για την Κύπρο θα χαλάσουμε το επιζητούμενο καλό κλίμα με τους Άγγλους, Γερμανούς και Αμερικάνους;
”Ευτυχώς”, όμως, υπάρχει και ο Ερντογάν με την υπεραδιαλλαξία του αυτήν την περίοδο, ο οποίος είναι τόσο στριμωγμένος στην Τουρκία, ώστε κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει απλώς όχι απλώς ένα νέο σχέδιο Ανάν αλλά κάτι πάρα πολύ χειρότερο: γη και ύδωρ.
Ο Ερντογάν, λοιπόν, παραδόξως μπορεί να ”σώσει” την Κύπρο για να κερδίσει τους υπερεθνικιστές της Τουρκίας ενόψει του δημοψηφίσματος.
Εκεί καταντήσαμε να ελπίζουμε!

4 Σχόλια

  1. Ο Ακιντζί έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα των τουρκικών εγγγυήσεων και της παραμονής του Αττίλα,αλλιώς η Διάσκεψη της Γενεύης θα τελειώσει πριν καν αρχίσει.Οπότε το ερώτημα είναι αν η κυπριακή κυβέρνηση θα κάνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο σχέδιο…με το αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή να είναι Οχι και γνωστό από τώρα.Επομένως αν οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο είτε την αλλαγή της ελληνικής θέσης,είτε και την διευκόλυνση του Αναστασιάδη να μην κάνει δημοψήφισμα πάνω σε πιθανή συμφωνία, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε.

  2. Παράρτημα – Ο Καθηγητής Κασιμάτης σχετικά με τη νομική πτυχή της Διάσκεψης της Γενεύης
    Ρωτήσαμε τον κορυφαίο Έλληνα ειδικό στο Συνταγματικό Δίκαιο και Επίτιμο Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου, καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη, τι είναι και τι δεν είναι νόμιμο όσον αφορά τη δικαιοδοσία της διάσκεψης της Γενεύης. Παραθέτουμε τη γνώμη του:
    «Η Δημοκρατία της Κύπρου είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένα πλήρως κυρίαρχο κράτος, με την εισδοχή της στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανένας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της, του Έλληνα Πρωθυπουργού ή οποιασδήποτε διεθνούς διάσκεψης, δεν δικαιούται να λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις παραβιάζουν, άμεσα ή έμμεσα, την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας ή μεταβάλλουν τη συνταγματική της δομή.
    »Αν το κάνουν, θα είναι μια πολύ σοβαρή παραβίαση τόσο του συντάγματος της Κύπρου, όσο και των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο μια συντακτική συνέλευση ή οι ίδιοι οι πολίτες μέσω ενός δημοψηφίσματος, έχουν δικαίωμα να λάβουν τέτοια μέτρα.
    »Το μόνο ζήτημα που θα μπορούσε να συζητήσει μια διεθνής διάσκεψη είναι το πώς θα εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και την πλήρη αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι νόμιμο να συνδέσει ή να εξαρτήσει κανείς αυτές τις διεθνείς υποχρεώσεις, άμεσα ή έμμεσα, με οποιεσδήποτε συνταγματικές αλλαγές στη χώρα.
    »Αντίθετα, όλοι οι τρίτοι έχουν την υποχρέωση να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διακηρύξεις, και πολύ περισσότερο από το να υπογράψουν οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο αποτελεί άμεση ή έμμεση παραβίαση του δικαιώματος των Κυπρίων πολιτών να αποφασίζουν με τη δική τους ελεύθερη βούλησησχετικά με τις βασικές αρχές της κρατικής τους δομής και το διεθνές καθεστώς της Δημοκρατίας. Όλα τα μέρη θα πρέπει να κάνουν το κάθε τι που βρίσκεται στη δύναμή τους για να εξασφαλίσουν στους Κυπρίους τις συνθήκες για την ελεύθερη έκφραση της βούλησής τους, χωρίς οποιεσδήποτε απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις, τετελεσμένα (faits accomplis) κ.λπ».

  3. Πως προεξοφλείτε “ξεπούλημα”; Να μην συναντηθεί ο Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς; Ο Τσίπρας θα αποφασίσει τελικά το “ξεπούλημα”, ή η Κυπριακή κυβέρνηση; Έχετε πρόταση επίλυσης του Κυπριακού; Ή προκειμένου να εκτονώσετε το Αντισυριζαίικο μένος, τίποτα δεν σας σταματά………………..

    • Προφανώς, κύριε Φαλαγκάρα, δεν έχετε αντιληφθεί ότι και μόνο η η αποδοχή της λεγόμενης «πενταμερούς» από την πλευρά της Ελλάδας (στην οποία συμμετέχει ως «εγγυήτρια δύναμη», ενώ θα έπρεπε να επιδιώκει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των εγγυητριών δυνάμεων και την πλήρη ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του νησιού), αποτελεί μέγιστη υποχώρηση στις τουρκικές επιδιώξεις. Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που α) η Τουρκία βρίσκεται στη δίνη σοβαρότατων εσωτερικών προβλημάτων, που μπορεί να οδηγήσουν έως και στον διαμελισμό της και β) η πολιτική ηγεσία στις ΗΠΑ αλλάζει και μαζί της αλλάζει, πιθανότατα και η ίδια η στάση της χώρας αυτής απέναντι στο Κυπριακό. Η «ρεμούλα» των Τσίπρα – Αναστασιάδη να «λύσουν» όπως – όπως το Κυπριακό, εφαρμόζοντας στην πράξη ένα σχέδιο χειρότερο και από αυτό του Ανάν, το οποίο απέρριψε πανηγυρικά ο κυπριακός λαός στο Δημοψήφισμα του 2004 (εννοούμε, βεβαίως, το Δημοψήφισμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΜΟΝΟ νόμιμο εκπρόσωπο ΟΛΟΥ του κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και θρησκευτικής πίστης), είναι από μόνη της το λιγότερο ΥΠΟΠΤΗ… Δεν πρόκειται, λοιπόν, για κανένα «αντισυριζαίικο μένος», αλλά για ευθεία και οξεία κριτική στις επιλογές μιας παραδομένης και νεομνημονιακής κυβέρνησης.
      Τις προτάσεις μας για την επίλυση του Κυπριακού η ΛΑΕ τις έχει καταθέσει επίσημα, ενώ η Iskra έχει δημοσιεύσει μεγάλη σειρά άρθρων, όπου οι θέσεις αυτές προβάλλονται. Όποιος θέλει να τις βρει, ξέρει πού και πώς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας