Συναγερμός σε ελληνικές τράπεζες λόγω χάκερς-Αντικαθιστούν 15.000 κάρτες

1492
τράπεζες

Εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες θα αναλάβουν και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν.

Σε αντικαταστάσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες έπειτα από τις πρόσφατες υποκλοπές προσωπικών στοιχείων πελατών από ταξιδιωτικό γραφείο.

Οι τράπεζες θα αντικαταστήσουν τις κάρτες αυτές, που φτάνουν στις σχεδόν 15.000, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για το πως έγινε η υποκλοπή από την ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα των χρεώσεων για τις υποτιθέμενες συναλλαγές ήταν μερικές δεκάδες, δηλαδή πολύ λιγότερα από τις 15.000 που έγιναν στόχος, παρόλα αυτά οι τράπεζες αναγκάστηκαν να δράσουν προληπτικά και εκτός από την «παρακολούθηση» των καρτών, να προχωρήσουν σταδιακά στην αντικατάστασή τους, ακυρώνοντας όλες τις κάρτες πελατών τους που είχαν ήδη πραγματοποιήσει έστω και μία συναλλαγή κατά το παρελθόν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες θα αναλάβουν και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν, το οποίο δεν θα επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών.

Τα αρμόδια στελέχη υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν έγκαιρα, με την ενεργοποίηση των μεθόδων ασφαλείας για «περίεργες» συναλλαγές, το κόστος καθίσταται «διαχειρίσιμο».

Τέλος, σημειώνεται πως και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ακυρώσει ή  θα ακυρώσουν σταδιακά και θα αντικαταστήσουν με νέες 15.000 περίπου κάρτες, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και τα δύο μεγάλα σχήματα πληρωμών, Visa και ΜasterCard, ξεκινώντας τις έρευνες για να διαπιστωθεί ο τρόπος που πραγματοποιήθηκαν οι υποκλοπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας