Συναίνεση και ξερό ψωμί: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Σακελλλαροπούλου-Ουσιαστικά νέο πολιτικό μνημόνιο

2159
συριζα

Ο Αλέξης Τσίπρας ως έτοιμος από καιρό ανακοίνωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μετέφρασε στη δικαστική της διαδρομή τα μνημόνια στη δικαστική γλώσσα και υπήρξε η αρχιτέκτονας της δικαστικής νομιμοποίησης και συνταγματοποίησης τους, ενώ υπήρξε και υψηλή δικαστική ομπρέλα της “μεταμνημονιακής” Ελλάδας για την διατήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους Θεσμούς, δεσμεύσεις που αντιπροσωπεύουν στην ουσία του το τέταρτο και σκληρότατο μνημόνιο.

Για αυτό και η απόφαση Τσίπρα, όπως και η πρόταση Μητσοτάκη είναι βαθύτατα πολιτικές και αντιπροσωπεύουν το συναινετικό πολιτικό μνημόνιο του συστήματος.

Έτσι η απόφαση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί, επιβεβαιώνει και βαθαίνει την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ στα βασικά στρατηγικά ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής ζωής και των εθνικών θεμάτων.

Με την ψήφο του στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει όχι μόνο  την θετική του στάση στην μνημονιακή Ελλάδα αλλά και ότι ως αντιπολίτευση εγκρίνει τη συνέχιση και παράταση της προσήλωσης στους Θεσμούς, στην κηδεμονία και την λιτότητα αλλά και στην ευρωατλαντική υποτέλεια.

 

Κ.Μ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας