Συνέντευξη Λαφαζάνη: Ξεπούλησαν-φτωχοποίησαν τη χώρα και στο εδώλιο κάθομαι εγώ

1703
τσίπρα
Συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη “Free Sunday ” και στον Χρήστο Μάτη


H δίκη σας την προηγούμενη Τρίτη για παρεμπόδιση των πλειστηριασμών αναβλήθηκε. Ξέρετε πόσες ακόμη έχετε;

Η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει τον αριθμό για τις δίκες που υπάρχουν σε βάρος μου και που όλες αφορούν  τους αγώνες μου κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Υπολογίζω, πάντως, ότι οι δίκες σε βάρος μου είναι γύρω στις πέντε. Η αναβολή της δίκης που είχα την περασμένη Τρίτη ήταν η δεύτερη αναβολή και προφανώς, όπως κατάγγειλα και στο Δικαστήριο και η δεύτερη αναβολή ήταν σκόπιμη και προαποφασισμένη. Δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί  καμία δίκη μου. Και αυτό γιατί δεν θέλουν ούτε να με καταδικάσουν ούτε να με αθωώσουν. Και τα δύο έχουν για αυτούς πολιτικό κόστος. Με θέλουν οιονεί κατηγορούμενο. Είναι ντροπή αυτά που συμβαίνουν για την Δημοκρατία και τις αξίες αυτής της χώρας. Έχουμε ένα πολιτικό κατεστημένο που καταχρέωσε, ξεπούλησε, κατέκλεψε και φτωχοποίησε τη χώρα και αυτόν τον λαό και εκείνος που κάθεται στο εδώλιο είναι μόνο εγώ, γιατί προάσπιζα σπίτια φτωχών νοικοκυριών.

Έχετε κάποια ερμηνεία γιατί ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο συνυπάρξατε στην ίδια κυβέρνηση, έστω για λίγους μήνες, είχε αναθέσει την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων σας στην “Κρατική Ασφάλεια”;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέθεσε σε ένα αμαρτωλό, μετεμφυλιακού τύπου τμήμα της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο, κατ’ ευφημισμό, ονομάζεται, άκουσον-άκουσον, “Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” την παρακολούθησή μου γιατί αυτό το Τμήμα κατασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα ακριβώς για να παρακολουθεί την πολιτική δράση όσων θεωρούνται ότι με τους αγώνες τους μπορούν να πλήξουν το σημερινό νεοαποικιακό σύστημα στη χώρα. Οι εντολές, βεβαίως, για την παρακολούθησή μου και την κατασκευή “ενοχοποιητικών” στοιχείων σε βάρος μου, προήλθαν απευθείας από τα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από τον Αλέξη Τσίπρα. Για όλους αυτούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ο εφιάλτης τους και αυτός που τους θύμιζε το ριζοσπαστικό παρελθόν τους, που πρόδωσαν.

Τελικά τι έγινε το 2015; Αναζήτησε ο Τσίπρας ένα κεντροδεξιό μετεκλογικό άλλοθι στην κυβέρνηση του ή ήσασταν εσείς το κεντροαριστερό προεκλογικό του άλλοθι;

Τον Ιούλιο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας ξεπούλησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και υποθήκευσε, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, την χώρα, συνομολογώντας το τρίτο μνημόνιο. Δεν χρειάστηκαν άλλοθι για να προβεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τόσο μεγάλη κωλοτούμπα σε βάρος της πατρίδας μας και των μύχιων προσδοκιών του ελληνικού λαού. Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του προχώρησαν σε αυτήν την ταπεινωτική συνθηκολόγηση, με απόλυτη κυνικότητα. Αυτή η κωλοτούμπα θα γραφεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία.

Έχετε πολιτική ερμηνεία για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη; Σας φαίνεται εύλογη η ερμηνεία ΣΥΡΙΖΑ ότι επρόκειτο για ικανοποίηση ενός αιτήματος του Ισραήλ;

 Είναι γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις των μνημονιακών χρόνων έχουν μετατραπεί σε δορυφόρους των γερακιών του Ισραήλ. Ωστόσο οι επεμβάσεις τους για τον έλεγχο της δικαιοσύνης, δεν γίνονται μόνο για να ανταποκριθούν σε ισραηλινές απαιτήσεις. Κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που επιδιώκει είναι να βάλει στο χέρι την Δικαιοσύνη. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποτελεί έναν μεγάλο προπαγανδιστικό μύθο στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το κάθε τι για να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως θεραπαινίδα των σχεδιασμών του. Τη σκυτάλη σε αυτό το θεάρεστο έργο έχει πάρει τώρα η Νέα Δημοκρατία.

Πως ερμηνεύετε το ότι οι καταγγελλόμενοι για διάφορες διαχειρίσεις της κυβέρνησης Τσίπρα προέρχονται από την κεντροδεξιά;

Οι προερχόμενοι από τη κεντροδεξιά γνώριζαν πολύ καλύτερα τους αρμούς της εξουσίας και ήταν πολύ περισσότερο “επαγγελματίες” στη διαχείριση υπόγειων υποθέσεων που χρειάζονταν διασυνδέσεις και πολύ παρασκήνιο.

Παρακράτος είχε δημιουργηθεί ή πρόκειται για προπαγανδιστικές υπερβολές της κυβέρνησης;

Βεβαίως υπήρχε  παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑ με τη μόνη “διαφορά” ότι κράτος και παρακράτος αποτελούντο συχνά από τα ίδια πρόσωπα που εναλάσσοντο συχνά σε αυτούς τους ρόλους. Με “έκπληξη” βλέπω ότι και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περίμενα, έχει αρχίσει να θυμάται τον παλιό κακό εαυτό της.

Μήπως προτιμάτε την κυβέρνηση ΝΔ από τη στιγμή που είναι σαφής πολιτικός αντίπαλος;

Δυστυχώς, έχω συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης να μην μπερδεύομαι από εκείνες τις πολιτικές παρατάξεις που εμφανίζονται ως ΙΑΝΟΣ με δύο πρόσωπα, όπως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πράξη εφαρμόζουν, χωρίς καμία συστολή, νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές. Όχι, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο απαραίτητες όψεις στήριξης του ίδιου αποκρουστικού, φαύλου, υποτελούς και παρακμιακού συστήματος.

 Που πρέπει η Ελλάδα να αναζητήσει συμμάχους στις υποθέσεις της Αν.Μεσογείου; 

 Η Ελλάδα θα πρέπει αντί να είναι μια χώρα υποτελής και προτεκτοράτο των δυτικών κέντρων, να εφαρμόσει μια πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, με θετικά ανοίγματα προς τη Ρωσία αλλά και την Κίνα και σε χώρες και δυνάμεις της περιοχής μας, όπως η Συρία του Άσαντ , οι δυνάμεις των Κούρδων, ο Λίβανος, το Παλαιστινιακό κράτος, η Λιβύη των Χαφτάρ-Σάλεχ, κατά το δυνατόν η Αίγυπτος αλλά και μια σειρά άλλες χώρες στην περιοχή μας που χρειάζεται να προσεγγίσουμε, να βρούμε συγκλίσεις και να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας.

Είναι απολύτως απαράδεκτο ότι η Ελλάδα δεν έχει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία που μάχεται τον Τούρκο εισβολέα, αγνοεί τους Κούρδους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, δεν έχει αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, δεν στηρίζει τις μαχόμενες δυνάμεις των Χαφτάρ-Σάλεχ στη Λιβύη, ενώ έχει γυρίσει καταστροφικά την πλάτη στη Ρωσία.

Μια τέτοια Ελλάδα υποθηκεύει η ίδια την ασφάλεια και την ακεραιότητά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας