Συνάντηση Putin-Netanyahu για τη Συρία

1519
Putin

Σε μια περίοδο που το Ισραήλ βλέπει με φόβο τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την ενίσχυση του ρόλου του Ιράν, της Συρίας του Άσαντ και ιδιαιτέρως της Ρωσίας του Putin, ο Benjamin Netanyahu σπεύδει να συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο σε μια προσπάθεια του να συγκρατήσει τα κεκτημένα του Ισραήλ, το οποίο βλέπει τους συμμάχους του, και πρώτα απ’ όλα τις ΗΠΑ, να χάνουν έδαφος στην ευρύτερη περιοχή μαζί με την υποχώρηση του ΙSIS.
Άλλωστε, ο τελευταίος  ήταν το καλύτερο βούτυρο στο ψωμί για τις θερμοκέφαλες επιδιώξεις του Ισραήλ.
Ο Benjamin Netanyahu θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας για να συζητήσουν κυρίως για τη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.
Οι δύο άνδρες «θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο άνδρες έχουν κάνει επανειλημμένα συναντήσεις τα τελευταία χρόνια προκειμένου «να αποφευχθούν προστριβές ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ και αυτή της Ρωσίας στη Συρία».
Υπογραμμίζεται ως προς αυτό ότι οι διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες τους επέτρεψαν, «μέχρι τώρα», να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.
Η ισραηλινή αεροπορία έχει πλήξει σχεδόν σε 100 περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τους άνδρες της λιβανέζικης Hezbollah ή άλλων οργανώσεων στη Συρία ή αλλού, δήλωσε την Πέμπτη ο πτέραρχος Αμίρ Εσέλ, ο απερχόμενος αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας του Ισραήλ.
Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη της κατάστασης στη γειτονική του χώρα, προσέχοντας να μην παρασυρθεί να εμπλακεί στη σύρραξη αλλά ταυτόχρονα επιφυλασσόμενο του δικαιώματος να πλήττει αυτοκινητοπομπές με εφόδια που προορίζονται τη Hezbollah ή και θέσεις των συριακών τακτικών δυνάμεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας