Συνάντηση Merkel – Lagarde την Δευτέρα με μενού την Ελλάδα

1819
merkel

Η ελληνική αποικία θα παιχτεί στα ζάρια που θα ρίξουν Merkel και Lagarde για το μέλλον της.
Στο τετ α τετ που θα έχουν τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde στο Βερολίνο θα αποφασιστούν κατά κύριο λόγο οι εξελίξεις μετά και την προ-συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Μάλτας.
Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων θα εμπεριέχεται και το ελληνικό ζήτημα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους.
Αναφορικά με τη διαφωνία ΔΝΤ – Βερολίνου για τη βιωσιμότητά του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schäuble δήλωσε το Σάββατο στη Deutsche Welle ότι υπάρχουν διαφορετικά αθροίσματα και διαφορετικές μέθοδοι υπολογισμού. «Φυσικά», πρόσθεσε, «όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε πώς θα έχει εξελιχθεί το χρέος μέχρι το 2070, μπορεί να καταλήξουμε σε διαφορετικά συμπεράσματα».
Εξάλλου, επανέλαβε ότι «φυσικά το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που αποτελεί μέρος του». «Διαφορετικά», συνέχισε, «εμείς και άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να ρωτήσουμε τα κοινοβούλιά μας για να μας δώσουν εντολή που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό θα ήταν εντελώς παράλογο και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας