Συνάντηση Πάιατ με «υπαλληλάκια» της ΝΔ για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

1570
πάιατ
Ο Αμερικανός πρέσβης είχε «ευρεία ενημέρωση», ενώ έγινε «ανταλλαγή απόψεων» για θέματα διμερών σχέσεων.

Οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδηςκαι οι Τομεάρχες Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, Πολιτισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Πάιατ και είχε ως αντικείμενο, κατά την επίσημη ανακοίνωση, «μια ευρεία ενημέρωση, αλλά και ανταλλαγή απόψεων επί της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ και των προοπτικών της».

Συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομία, τις επενδύσεις την εξωτερική πολιτική, την ενέργεια, τον πολιτισμό, και τη συνεργασία στον τομέα της υγείας.

Από πλευράς ΝΔ τονίστηκε «η σημασία που δίνει τόσο ως αντιπολίτευση σήμερα, όσο και ως κυβέρνηση αύριο στη διεύρυνση και εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών».

Στην πράξη, ο «πανταχού παρών» και στα πάντα επεμβαίνων Τζέφρι Πάιατ δεν έκανε τίποτε άλλο, παρά να μεταφέρει στα «υπαλληλάκια» της ΝΔ τις νέες ντιρεκτίβες της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή γύρω από τη χώρα, ενώ τα αμερικανόδουλα στελέχη της ΝΔ επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά την απόλυτη και δουλική προσήλωσή τους στον αμερικανικό παράγοντα, επιδιώκοντας – προφανώς – να πάρουν το «χρίσμα» και την στήριξη των ΗΠΑ σε περίπτωση νίκης του κόμματός τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας