Συνάντηση Λαφαζάνη-Χαλλάκ για διεθνές μέτωπο αγωνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

1506
Χαλλάκ

Χθες Δευτέρα 01/10/18, στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τον Γραμματέα του πολιτικού της συμβουλίου Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη του πολιτικού της συμβουλίου Κώστα Ήσυχο και Διονύση Φλαμιάτο, με τον συντονιστή του Παναραβικού Φόρουμ στην Παλαιστίνη, Nαμπίλ Χαλάκ (Nabil Hallak).

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η προσωπική στήριξη του Ν. Χαλλάκ στον Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και στους υπόλοιπους συναγωνιστές, στις πρόσφατες διώξεις που υφίστανται, υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα και τη λαϊκή περιουσία. Επίσης μετέφερε την αλληλεγγύη και τη στήριξη πολλών προσωπικοτήτων, κομμάτων και συλλογικοτήτων της Μέσης Ανατολής και του ευρύτερου Αραβικού κόσμου.

Ο Κ. Χαλλάκ ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, επιβεβαίωσε τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης του παλαιστινιακού και του ελληνικού λαού, καθώς και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Λαϊκής Ενότητας και των πολιτικών – κοινωνικών δυνάμεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «είναι ελπιδοφόρο για τον αγώνα των λαών μας ότι υπάρχει μια ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, με σημαντικά ερείσματα στα λαϊκά στρώματα που στέκει αταλάντευτα υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, για την απόκτηση της εθνικής του κυριαρχίας.

Τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου μετώπου αλληλεγγύης όχι μόνο για το Παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά και για την υπεράσπιση των λαών, που χειμάζονται από τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού άξονα του ΗΠΑ – Ισραήλ .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μετέφερε την πρόταση του Φόρουμ για διενέργεια παγκόσμιου Συνεδρίου στην Αθήνα, με υποστήριξη της Λαϊκή Ενότητας.

Κλείνοντας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Παλαιστίνη θα νικήσει, έχοντας στο πλευρό της τον συνασπισμό των Δυνάμεων που μάχονται για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, όντας εθνικά κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη (Συρία, Λίβανος, Ιράν και βέβαια η Ρωσία).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε για την αμέριστη στήριξή του τον Ν. Χαλάκ, αλλά και τις δυνάμεις εκείνες  του Αραβικού κόσμου που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο  Κίνημα των Ελλήνων αγωνιστών, επιβεβαίωσε τη σχέση αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που υπάρχει μεταξύ των δύο λαών και επικύρωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, για ελεύθερη και κυρίαρχη Πατρίδα.

Τόνισε ότι ο μαύρος Άξονας των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και Ισραηλινών σιωνιστών πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα τόσο των λαών της περιοχής, όσο και από την ισχυρή στρατιωτική δύναμη που έχει αναπτυχθεί από τα κυρίαρχα κράτη που είναι στο Συνασπισμό της Αντίστασης.

Δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση την πρόταση του Φόρουμ για τη σύγκληση παγκόσμιου Συνεδρίου στην Αθήνα, με υποστήριξη της Λαϊκής Ενότητας, δεσμευόμενος ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, θα εργαστούν συστηματικά για την επιτυχία αυτού του Συνεδρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας