Συνάντηση Λαφαζάνη, Στρατούλη, Δούκα με την Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων: Ποτέ την Κυριακή!

2826
κυριακή

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από το Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα, είχε σήμερα συνάντηση και αντάλλαξε απόψεις, με στόχο τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων που επιδιώκουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αποτελούμενο από τους Δημήτρη Καραγεωργόπουλο Πρόεδρο, Θάνο Βασιλόπουλο Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Κυριακούλια Γενικό Γραμματέα και Θέμη Γρηγοριάδη Οργανωτικό Γραμματέα.

Το Προεδρείο της ΟΙΥΕ, εκφράζοντας την οργή των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων, επισήμανε ότι επιχειρούμενη απελευθέρωση και των 52 Κυριακών από Κυβέρνηση και δανειστές, φωτογραφίζει σκανδαλωδώς συγκεκριμένα συμφέροντα (malls, εκπτωτικά χωριά, πολυεθνικές), που επιδιώκουν τη βίαιη αναδιάρθρωση του Εμπορίου και τη μεταφορά του τζίρου από τη μικρομεσαία επιχείρηση στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους και αλυσίδες καταστημάτων.

Τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα παραπάνω χτυπώντας βίαια και τους εμποροϋπαλλήλους. Η απλήρωτη, ελαστική και φθηνή εργασία θα γίνει κανόνας. Ηδη το 80% των εμποροϋπαλλήλων που εργάζεται τις Κυριακές, δηλώνεται για 2-3 ώρες και εργάζεται πραγματικά 9-10 ώρες, χωρίς καμιά προσαύξηση.

Ακόμη η ΟΙΥΕ τόνισε ότι η Κυβέρνηση δε σέβεται ούτε την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει τη γενικευμένη Κυριακάτικη λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές και αγνοεί το Σύνταγμα.

Τέλος, κάλεσε για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα υπερασπίσει αποτελεσματικά την Κυριακάτικη Αργία, αλλά και αγωνιστεί για να σταματήσει τον εργασιακό μεσαίωνα.

Από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση και το “κουαρτέτο” , με προμετωπίδα την κατάργηση της Κυριακής- αργίας, έχουν πάρει μια πολύ μεγάλη απόφαση: από τη μια να μετατρέψουν τους εργαζόμενους στο εμπόριο σε σκλάβους, στέλνοντας, ταυτόχρονα χιλιάδες ακόμα στην ανεργία και από την άλλη να εξοντώσουν όλους τους μικρούς εμπόρους και μικρούς επαγγελματίες.
Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Είναι απόφαση στρατηγικού χαρακτήρα για τη “δουλοποίηση” όλης της μισθωτής εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι, χωρίς ωράριο και χωρίς μέρα ανάπαυσης, να φτάνουν να υποκύπτουν από εξουθένωση την ώρα της εργασίας.
Σήμερα χρειάζεται το πιο πλατύ ενωτικό ταξικό μέτωπο συνεπών αγωνιστικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δυνάμεων για να ματαιώσουμε τα πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά κυβερνητικά σχέδια, που παραβιάζουν τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και να κατοχυρώσουμε πλήρως την Κυριακή-αργία.
Η νίκη στο μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας μπορεί να γίνει αφετηρία μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας και μιας αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας