Συνάντηση Λαφαζάνη με πρέσβη Βενεζουέλας: Καταδίκη του μεταμοντέρνου πραξικοπήματος των ΗΠΑ

2193
λαφαζάνη

Συνάντηση του επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα με τον Παναγ. Λαφαζάνη στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας

Παν. Λαφαζάνης: Καταδικάζουμε απολύτως το εν εξελίξει μεταμοντέρνο ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα των ΗΠΑ, των προθύμων «συμμάχων» τους και της ΕΕ, κατά της Μπολιβαριανής επανάστασης της Βενεζουέλας

Παν. Λαφαζάνης: Ζούμε το νέο ολοκληρωτικό ιμπεριαλισμό της παρακμάζουσας Δύσης, ο οποίος πνίγει παντού τη δημοκρατία, τις κοινωνίες και τους λαούς

 

Ο επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντυ Φερνάντεζ επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και είχε συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε και τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κατά την συνάντηση ο Φρέντυ Φερνάντεζ ενημέρωσε αναλυτικά για το εν εξελίξει πραξικόπημα των ΗΠΑ και των «προθύμων» συμμάχων τους κατά της Μπολιβαριανής επανάστασης της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι σε αυτό το πραξικόπημα «οι ΗΠΑ δεν είναι πίσω αλλά μπροστά».

Ο Παναγ. Λαφαζάνης ευχαρίστησε εκ μέρους τη ΛΑ.Ε τον Φρέντυ Φερνάντεζ για την ενημέρωση και του εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη της ΛΑ.Ε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και την αμέριστη αλληλεγγύη της στην νόμιμη λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας και στη νίκη της Μπολιβαριανής επανάστασης.

Μετά τη συνάντηση ο Παν. Λαφαζάνης και ο Φρέντυ Φερνάντεζ έκανα δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

«Συνήθως οι ΗΠΑ καθοδηγούσαν πραξικοπήματα, σε ενοχλητικές χώρες για την ανατροπή των ανεπιθύμητων κυβερνήσεων τους, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον ελεγχόμενο στρατό αυτών των χωρών.

Τώρα τα αμερικανικά πραξικοπήματα στις διάφορες χώρες για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων τους έχουν αλλάξει μορφή!

Είναι, πλέον νέα μεταμοντέρνα πραξικοπήματα.

  • Είναι πραξικοπήματα που προωθούνται με διάφορες «πορτοκαλί επαναστάσεις» όπως το νεοφασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.
  • Είναι κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα όπως αυτά που έγιναν σε Ελλάδα και FYROM για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών για την άρον – άρον ένταξη της τελευταίας στο ΝΑΤΟ.
  • Είναι επίσης εν εξελίξει πραξικοπήματα ευρύτερης στρατηγικής σημασίας, όπως τώρα στη Βενεζουέλα, όπου οι ΗΠΑ, κατά πρωτοφανή τρόπο, χρήζουν οι ίδιες, οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους και η ΕΕ, τηλεκατευθυνόμενο Πρόεδρο στη χώρα θύμα τους και προσπαθούν να τον επιβάλλουν με μέτρα πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού και εσωτερική αιματοχυσία.

Η παρακμάζουσα ιμπεριαλιστική καπιταλιστική Δύση διαμορφώνει όλο και πιο βαθιά ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά και δολοφονεί κάθε ίχνος δημοκρατίας.

Ζούμε το νέο ξεπεσμένο ολοκληρωτικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της Δύσης που πνίγει ελευθερίες, κοινωνίες και λαούς.

Η υπεράσπιση της Μπολιβαριανής επανάστασης της Βενεζουέλας συνιστά σήμερα υπεράσπιση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και υπεράσπιση της δυνατότητας να υπάρξουν ελεύθερες και ανεξάρτητες χώρες που να καθορίζουν το μέλλον τους».

ΔΗΛΩΣΗ ΦΡΕΝΤΥ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ

Ο επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Λαϊκή Ενότητα για την τεράστια αλληλεγγύη που επιδεικνύει στην Μπολιβαριανή επανάσταση.

Οι ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, αντιμέτωπες με την πραξικοπηματική επίθεση των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών.

Σε αυτόν τον σκληρό αγώνα δημοκρατίας, που διεξάγουμε, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Λαϊκή Ενότητα και ολόκληρο τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη τους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας