Συνάντηση Λαφαζάνη με αντιπροσωπεία της Α.Γ.Σ.Ε.Ε

1195
dav

Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη και αποτελούμενο επίσης από τους Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΛΑ.Ε με το προεδρείο της ΑΓΣΕΕ (Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας).
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση:
«Η ΛΑ.Ε. χαιρετίζει και στηρίζει ολόψυχα τους ενωτικούς και μαζικούς αγώνες των συνταξιούχωνενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές μειώσεις των συντάξεών τους.
Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα τρία μνημόνια, που ψήφισαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οδήγησαν τις συντάξεις στα τάρταρα και συνεχίζουν να οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και στην απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Η προωθούμενη από τους δανειστές και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα οδηγήσει σε νέα μείωσή τους κατά 20 έως 30%.
Η νέα αυτή μείωση, σε συνδυασμό με τις μειώσεις συντάξεων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατά 35 έως 50% και τις πρόσφατες μειώσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των νέων κύριων συντάξεων, των νέων αλλά και των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ παροχών καθώς και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, οδηγεί τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους σε κοινωνική γενοκτονία.
Η υπεράσπιση και η βελτίωση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων συνδέεται με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, τη σεισάχθεια (διαγραφή) χρεών στις ασθενέστερες, τουλάχιστον, κοινωνικές και οικονομικές κατηγορίες, την έξοδο από την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησηςκαι μετασχηματισμού της οικονομίας, το οποίο, πέραν των άλλων, θα καταπολεμά την ανεργία, θα στηρίζει συντάξεις και μισθούς και θα ανακεφαλαιοποιεί το ασφαλιστικό σύστημα λόγω της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών του.
Οι συνταξιούχοι, με την συνέχιση και κλιμάκωση των ενωτικών, μαζικών και μαχητικών αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους και με το συντονισμό τους με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες επιστήμονες και αγρότες, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ξεσηκωμού, μπορούν να ανατρέψουν τις συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές και όσους τις εφαρμόζουν ή τις στηρίζουν και να ανοίξουν εναλλακτικούς ελπιδοφόρους δρόμους γι τους ίδιους, όλο το λαό και κυρίως τη νεολαία».
---000_LAE_Syntaxiouhoi02
---000_LAE_Syntaxiouhoi01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας