Συνάντηση Λαφαζάνη και Σπανού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο

1416
λαφαζάνη
Δέσμευση της διοίκησης της ΕΡΤ για εφαρμογή της νομοθεσίας και ισότιμη εκπροσώπηση της ΛΑ.Ε με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα

Ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε Δέσποινα Σπανού, συναντήθηκαν σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Αρβανίτη και τον Παναγιώτη Τσιούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι παρά τις συναντήσεις, που έχουν γίνει με την εκάστοτε διοίκηση της ΕΡΤ και παρά την γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ εξακολουθεί να περιορίζει μέχρι αποκλεισμού την ΛΑ.Ε. από τις ενημερωτικές – πολιτικές εκπομπές της.

Το ΕΣΡ μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας, είχε αποφανθεί (έγγραφο 331/05-04-2017) ότι η ΛΑ.Ε. έχει τα ίδια δικαιώματα στην προβολή των θέσεων και των δραστηριοτήτων της, όπως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με δεδομένο το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές και κυρίως με το ότι εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρότι το ΕΣΡ έχει αποστείλει δύο φορές έγγραφα (05/04/2017 και 04/07/2017) και είχε ζητήσει εξηγήσεις από την ΕΡΤ, η ΕΡΤ ουδέποτε απάντησε.

Η Λαϊκή Ενότητα αναγκάστηκε να αποστείλει και εξώδικη δήλωσηδιαμαρτυρία προς την διοίκηση της ΕΡΤ (27/08/2018) απαιτώντας την συμμόρφωση προς την νομοθεσία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος δήλωσε ότι δεσμεύεται για λόγους ουσιαστικούς για την προβολή των δραστηριοτήτων και των θέσεων της ΛΑ.Ε. στην βάση των αποφάσεων του ΕΣΡ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι αναμένουμε την εφαρμογή και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης της ΕΡΤ και σε διαφορετική περίπτωση η ΛΑ.Ε. θα απαιτήσει την εφαρμογή της νομοθεσίας με όλα τα νόμιμα και ένδικα μέσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας