Συνάντηση Βαρθολομαίου με νεοφασίστα Πρόεδρο Ουκρανίας: «Ιστορική μέρα» η διάσπαση Ορθοδοξίας!

1423
κυβέρνηση

Εκτός τόπου και χρόνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χαρακτήρισε κατά τη συνάντησή του με τον νεοφασίστα αρχιπραξικοπηματία Πρόεδρο της Ουκρανίας ως «ιστορική μέρα» την απόφαση για την ιστορική διάσπαση της Ορθοδοξίας, την οποία προετοίμασαν στο πλαίσιο του νέου ψυχρού πολέμου οι ΗΠΑ.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 3 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τον καλωσόρισε στην έδρα της Μητρός Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Ουκρανός Προέδρος υπέγραψαν διμερή συμφωνία συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ουκρανίας, η οποία θα επισπεύσει την διαδικασία της έκδοσης του τόμου αναγνωρίσεως της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μιλώντας ενώπιον Ιεραρχών και δημοσιογράφων από την αίθουσα του Θρόνου, έκανε λόγω για μια ιστορική ημέρα, την οποία περιμένανε από την πρώτη ημέρα.

Οι Ουκρανοί ήθελαν και προσευχόταν ώστε να υπάρξει στην Ουκρανία μια ενιαία αυτοκέφαλη Εκκλησία. Μετά το Πάσχα στο γραφείο του Παναγιωτάτου, συνομιλήσαμε και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μια αυτοκέφαλης Εκκλησίας” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ποροσένκο.

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος Ποροσένκο τόνισε ότι “όλη η Ιεραρχία της Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου, η λεγόμενη αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και μέρος της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας υπέγραψαν αίτηση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για χορήγηση αυτοκεφάλου. Αυτό ήταν το όνειρο 1030 χρόνων του Ουκρανικού λαού“.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αρχικά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ποροσένκο για την παραχώρηση του Ναού του Αγίου Ανδρέα στο Κιέβο (!).

Αισθάνομαι και εγώ ότι ζούμε μια ιστορική ημέρα σήμερα για τις διμερείς σχέσεις μας αλλά και γενικότερα για την Ορθοδοξία. Μόλις προ ολίγου υπογράψαμε διμερή συμφωνία συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ουκρανίας, η οποία θα επισπεύσει την έκδοση του τόμου αναγνωρίσεως της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία” – πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε: “Αυτή η Αυτοκεφαλία την οποία τόσο ενθέρμως περιμένατε επί σειρά ετών, για να μην πω και αιώνων είναι δικαίωμά σας. Όπως ήταν δικαίωμα και όλων των άλλων λαών της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων που οι Εκκλησίες αυτές έλαβαν την Αυτοκεφαλία από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Και είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τους Ιερούς Κανόνες να δίνει αυτή την κατάσταση της Αυτοκεφαλίας όταν κρίνει σκόπιμο, όταν οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει“.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφασή μας θα οδηγήσει τον Ουκρανικό λαό και τους εκεί Ορθοδόξους πιστούς στην περαιτέρω ενότητα (!!!) την οποία στερήθηκαν τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, και ότι η καινούρια Αυτοκέφαλη Εκκλησία θα συσπειρώσει περί τον εαυτό της σχεδόν όλους τους Ορθοδόξους πιστούς της χώρας σας (!)”  – υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε: “Εξοχότατε Πρόεδρε, ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας, και για τον ωραιότατο Ναό του Αγίου Ανδρέα που μας δώσατε στο Κίεβο, για να είναι εκεί η μόνιμος παρουσία της Μητρός σας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Εύχομαι να με αξιώσει ο Κύριος να επισκεφθώ στο εγγύς μέλλον, όπως ελπίζω, για μια ακόμη φορά την ωραία και φιλόξενη χώρα σας“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας