Συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της νέας Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ

1844
αποτελέσματα

Κλειστή, προσυμφωνημένη στο παρασκήνιο και με διατεταγμένη διατήρηση εσωτερικών ισορροπιών η πρόταση για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

21 μέλη εκλέγονται στην Πολιτική Γραμματεία, 21 και μόνο “διορισμένοι” οι υποψήφιοι, ώστε να εκλεγούν όλοι ανεξαρτήτως αριθμού ψήφων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η “φουκαριάρα” η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, παλαίμαχο κατά τ’ άλλα στέλεχος από τα σπλάχνα της Αριστεράς, εξελέγη με τον ταπεινωτικό αριθμό των μόλις 10 ψήφων.

Βεβαίως η σταυροδότηση στην εκλογή της Π.Γ ήταν κατευθυνόμενη από τις τάσεις και τους τασάρχες με κριτήρια δυσδιάκριτα για τους μη γνώστες αδύτων της Κουμουνδούρου.

Παρ’ όλα αυτά η σειρά και ο αριθμός των σταυρών προσφέρεται για κάποια συμπεράσματα.

Η πρωτιά κατ’ αρχήν του παλιού στελέχους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, βαθιά συστημικού, “ευρωπαϊστή” και “μετριοπαθέστατου”, Αντώνη Κοτσακά, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ στο παρελθόν, επιβεβαιώνει την βαθιά μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ ως κάτι πολύ πέραν της Αριστεράς, απροσδιόριστο κομματικό σχήμα με ιδεολογία καρέκλας, πρόγραμμα παραδομένης και πρωτοφανούς ανικανότητας διαχείρισης της κατεχόμενης ζώνης, με βαθύτατα πελατειακές τακτικές.

Την ίδια ώρα η εξώθηση στον πάτο παραδοσιακών, δήθεν, “γκουρού” του Προεδρικού ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Δραγασάκης, δείχνει τον εξευτελισμό και διασυρμό στελεχών που, αφού εκποίησαν ότι αριστερό μπορούσαν και εξωράισαν την μετάλλαξη, τώρα πετάγονται ως στημένες λεμονόκουπες, χωρίς αρμοδιότητες και με διακοσμητικές θέσεις, στον κάλαθο των αχρήστων.

Γι’ αυτούς περίπου τους λόγους, στην τελευταία δεκάδα της Π.Γ, με τον Ν. Παππά (αντί ΑΥΤΟΥ) στην 3η θέση, φιγουράρουν “παλαίμαχοι” όπως ο Βούτσης, ο Φίλης, ο Βίτσας και ο Μπαλτάς, με τον Δημ. Τζανακόπουλο για “ειδικούς” λόγους τέταρτο από το τέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο όργανο απαρτίζεται από τους εξής (με σειρά ψήφων):

Αντώνης Κοτσακάς 62

Θεόδωρος Δρίτσας 59
Νίκος Παππάς 58
Σια Αναγνωστοπούλου 58
Ρένα Δούρου 57

Νίκος Σκορινης 54
Ράνια Σβίγκου 51
Όλγα Γεροβασιλη 50
Ευκλείδης Τσακαλωτος 47
Κατερίνα Κνήτου 46
Γιάννης Μπαλάφας 45
Νίκος Βουτσης 45
Νίκος Φίλης 40
Δημήτρης Βίτσας 39
Πάνος Λάμπρου 38
Γιάννης Δραγασάκης 36
Τασία Χριστοδουλοπούλου 36
Δημήτρης Τζανακόπουλος 33
Αριστείδης Μπαλτάς 32
Έφη Καλαμαρά 27
Νατάσα Θεοδωρακοπούλου 10

Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας, Πάνος Σκουρλέτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας