Συμπαράσταση και αλληλεγγύη

1298

Νοιάζονται για την Βενεζουέλα και της στέλνουν λέει ανθρωπιστική βοήθεια. Αλήθεια; και ποιοί είναι αυτοί οι καλοί άνθρωποι; ή μήπως δεν είναι καν άνθρωποι. Το εμπάργο στις εξαγωγές και εισαγωγές της χώρας αυτής αποτελεί βοήθεια; Μήπως επιθυμούν λέω να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια και τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της; Γιατί για τους λαούς και για τον Αμερικάνικο, γνωρίζουμε πως συμπεριφέρονται.

Ερωτήματα απλά. Που όμως έχουν επιβεβαιωθεί και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη. Θυμόμαστε την Κορέα, το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν το Ιράκ του Σαντάμ με τα χημικά, το Ιράν, την Συρία, την Λιβύη, όλη την Λατινική Αμερική, που ο θείος Σαμ τους έστελνε ανθρωπιστική βοήθεια με κούριερ πακεταρισμένη με βόμβες Ναπάλμ; Θυμόμαστε την δικτατορία τους στην Ελλάδα και την εισβολή στην Κύπρο των Τούρκων με ασπίδα Αγγλους και Αμερικάνους φιλάνθρωπους; Από κοντά και η “δημοκρατική” Ε.Ε. Και ο ακροδεξιός σύντροφός τους, πρόεδρος της Βραζιλίας. Φιλάνθρωπος κι αυτός. Πολλοί πολίτες έχουν παρασυρθεί από την εικόνα που δείχνουν τα δικά τους ΜΜΕ. Δεν λέω ότι ο Μαδούρο είναι αλάνθαστος και άγιος. Προφανώς έκανε κι αυτός κάποια λάθη. Όμως είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος από τον λαό της Βενεζουέλας.

Συμπαράσταση λοιπόν απ όλους τους πολίτες του κόσμου, στον λαό της χώρας αυτής, που σημαίνει συμπαράσταση και σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται, από την ίδια αρρώστια, για να γλυτώσουν από τα δόντια των αρπακτικών και από τα εμπάργο και τα τελεσίγραφά τους και ιδιαίτερα συμπαράσταση και αλληλεγγύη, από τον δικό μας λαό που τα γνώρισε πολύ καλά και που τον κατάντησαν να γίνει του κλώτσου και του μπάτσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας